Arkivfoto.
Arkivfoto.

S: Vi stöttar alltid äldreomsorgen

I ett debattinlägg skriver tre ledande socialdemokrater att deras förslag till budgetsatsningar röstades ner av majoriteten i nämnden för vård och omsorg.

ANNONS

Återigen tydliggjorde Socialdemokraterna sitt stöd till verksamheten med fokus på bättre förutsättningar inom en rad områden inför behandlingen av ärendet avseende underlag till kommunbudget 2023.

LÄS MER:Provtagningen upphör – men inte för alla

Under sammanträdet i nämnden Vård och Omsorg den 16 februari yrkade vi på ytterligare resurser till verksamheten genom att öka den totala tiden (d.v.s. schablontiden) för hemtjänstinsatser motsvarande 10 miljoner kronor. Vi lyfte också förslaget om att genomföra en bemanningsförstärkning för våra äldre motsvarande 20 miljoner kronor. Nu när vi börjar se ljuset i tunneln p.g.a. av en mycket svår pandemi, som har skapat isolering av vår äldre och en kultursektor på knäna, föreslog vi en satsning på 4 miljoner för kulturaktiviteter på våra äldreboenden så att den nationella värdegrunden kan återigen stärkas samtidigt som man gör en viktig insats för det lokala kulturlivet i Kungsbacka.

ANNONS

LÄS MER:Kommunen vädjar om extrapersonal: ”Mycket ansträngt läge”

Dessutom föreslog vi också en tydlig lösning för att evighetsfrågan om en utökad budget för nämnden Vård & Omsorg ska upp till kommunfullmäktige för de målgrupper som idag inte täcks enligt reglementet men som nämnden Vård & Omsorg har kostnader för. Detta var en satsning på minst 34 miljoner kronor i en kommun som går med överskott räknat i hundratals miljoner kronor.

LÄS MER:SD: Socialdemokrater blandar äpplen med päron

Allt detta röstade Alliansen och deras ständiga stödparti, Sverigedemokraterna, ner. I protokollet framgår det klart och tydligt vilket parti som stödjer verksamheten inom vård och omsorg, det är Socialdemokraterna nu och för alltid.

Maj-Britt Rane Andersson (S), 2:e vice ordförande, nämnden för Vård och Omsorg

Ermin Skoric (S), ledamot, nämnden för Vård och Omsorg

Susanne Tolinsson (S), ersättare, nämnden för Vård och Omsorg

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS