Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna.
Magdalena Sundqvist, Socialdemokraterna. Bild: Tobias Sandblom

Replik: Vi ser inte Moderaterna som onda

Vi ser varken Moderaterna eller deras allianskollegor som onda. Vi har dock väldigt olika syn på vad som bör ingå i kommunens grundläggande välfärd, skriver Magdalena Sundqvist (S) i en replik.

ANNONS
|

Svar till Axel Storckenfeldt, 10/11.

Ja, vilken framtid vill vi socialdemokrater ge Kungsbackas invånare? Vi tackar Moderaterna för frågan och ska göra vårt bästa för att besvara den.

Vi vill ha en framtid där våra äldre har ett gott liv hela livet, med personal som orkar och har tid för dem. Vi ser en framtid där barns och ungas psykiska hälsa blir allt bättre eftersom skolans elevhälsoteam och lärare har tid och ork att hjälpa dem med stöd i studierna och i livet. Vi ser en framtid för våra invånare med funktionshinder där adekvat boende, verksamhet och omsorg är självklarheter.

ANNONS

Vi ser en framtid där många av våra 1 000 elever som tar studenten varje år har möjlighet att skaffa sig boende i Kungsbacka, betala skatt i vår kommun och bidra till vår gemensamma välfärd. Vi ser en framtid där våra anställda vill stanna och arbeta i vår kommun länge, för vi ger dem så bra arbetsmiljö och arbetsvillkor. Vi ser en framtid där våra företagare känner ett allt större stöd och större tillit till de politiska beslut vi fattar som gör att fler kan etablera sig i vår kommun.

Vi vill också vara tydliga med att vi ser varken Moderaterna eller deras allianskollegor som onda. Vi har dock väldigt olika syn på vad som bör ingå i kommunens grundläggande välfärd. Vi socialdemokrater har aldrig föreslagit en budget som inte genererar högre intäkter än kostnader. Dock ser vi att differensen mellan intäkter och kostnader inte kan vara så hög som den är idag. Inte innan vi löst den grundläggande välfärden för alla i Kungsbacka kommun.

Magdalena Sundqvist (S)

LÄS MER:Här är politikerna som plats i regionfullmäktige

LÄS MER:Vårdcentralen Halland värnar valfriheten

LÄS MER:Vilken välfärd förtjänar våra barn?

ANNONS