Axel Storckenfeldt (M), ordförande för Driftnämnden närsjukvård.
Axel Storckenfeldt (M), ordförande för Driftnämnden närsjukvård. Bild: Axel Storckenfeldt

Vårdcentralen Halland värnar valfriheten

Att du som patient ska kunna välja den vårdcentral som du känner störst tilltro till är för oss en grundläggande rättighet, skriver Axel Storckenfeldt (M), ordförande för Driftnämnden Närsjukvård.

ANNONS
|

Att du som patient ska kunna välja den vårdcentral som du känner störst tilltro till är för oss en grundläggande rättighet. Din valfrihet var det som stod i fokus 2007 när vi var först i Sverige med att införa fritt vårdval, nu är vi åter i ett läge där valfriheten behöver försvaras.

När vi införde vårdvalet dröjde det inte många år innan det blev lag, nu ser vi däremot att lagen har tagit ett steg i en helt annan riktning. En ny lagändring möjliggör för vårdcentraler att begränsa antalet patienter, så kallade ”listade”, och ger dom därmed rätt att säga nej till personer som vill lista sig hos dem.

ANNONS

Driftnämnden närsjukvård som har ansvar för Region Hallands vårdcentraler har nu på Alliansens initiativ beslutat om riktlinjer som tydligt markerar att vi inte kommer att utnyttja denna möjlighet till listningsbegränsning. Det är en tydlig signal från vårdcentralerna om att du alltid är välkommen till Vårdcentralen Halland och det är en ännu tydligare signal från politiken om att vi alltid står upp för din valfrihet.

Axel Storckenfeldt (M)

Ordförande Driftnämnden Närsjukvård

LÄS MER:Säröprofil blir KD:s nya toppolitiker i Halland: ”Ingen konflikt bakom detta”

LÄS MER:Inget maxantal patienter för vårdcentral i Kungsbacka: ”Hotar valfriheten”

ANNONS