Magdalena Sundqvist (S). Arkivbild.
Magdalena Sundqvist (S). Arkivbild. Bild: Tobias Sandblom

Obegripligt agerande av Moderaterna

I tider som dessa behöver många stöd i allmänhet men självklart är det de som har det allra sämst som behöver det i synnerhet, skriver Magdalena Sundqvist (S) i en replik.

ANNONS
|

Svar till Emanuel Forsell, 2/12.

I våras beslutade riksdagen om ett tillfälligt stöd för dem som hör till de mest ekonomiskt utsatta i Sverige. Det handlade om en förstärkning av bostadsbidraget under sex månader. I Kungsbacka är det 95 barnfamiljer som berörs. Detta är några av de familjer som har sämst ekonomiska marginaler i vår kommun. Det tillfälliga stöd de får från staten handlar i snitt om 1 000 kronor i månaden per familj.

M och SD i Kungsbacka har därefter beslutat att ordinarie stöd från kommunen dras ner med samma summa så att familjerna ”minsann” inte ska få något tillfälligt stöd. Mycket anmärkningsvärt agerande. I somras motiverades detta beslut med att det var ”populistiskt” att stödja barnfamiljerna.

ANNONS

Förvånande positivt har nu M på riksplanet tagit med en förlängning och av stödet i sin budget för första halvåret 2023. Kanske mindre förvånande kommer M i Kungsbacka nu gå emot sitt eget parti och fortsätta att låta bli att stödja de barnfamiljer i vår kommun som har det allra tuffast. Fullständigt obegripligt! I tider som dessa behöver många stöd i allmänhet men självklart är det de som har det allra sämst som behöver det i synnerhet.

Med detta önskar jag Moderaterna i Kungsbacka en God Jul och en skön ledighet där det finns tid för reflektion och möjlighet att tänka om.

Magdalena Sundqvist (S)

LÄS MER:Kommer Moderaterna i Kungsbacka gå emot sitt eget parti?

LÄS MER:Socialdemokraterna både förvirrar och förvillar

LÄS MER:Carita Boulwén: Populistiskt utspel från Magdalena Sundqvist

LÄS MER:Hur det står till hos Socialdemokraterna själva?

ANNONS