Carita Boulwén, Sverigedemokraterna.
Carita Boulwén, Sverigedemokraterna. Bild: Daniel Blomqvist

Carita Boulwén: Populistiskt utspel från Magdalena Sundqvist

Sossarna orsakar skador och skyller sedan högljutt på andra, skriver Carita Boulwén (SD) i en replik.

ANNONS

Svar till Magdalena Sundqvist (S), 29/11.

Att det är tuffa tider för många stämmer onekligen. Mycket av det bär dock Sundqvists eget parti ansvar för, samt de partier som lyckligt hand i hand, sida vid sida med dem har fattat många direkt förödande beslut för vårt land och våra invånare.

Många oroar sig för att inte ha råd att betala räkningar, tanka bilen eller värma upp huset. De höga bränsle- och elpriserna är just sådant som den tidigare regeringen har stor del i när de beslutat om, bortsett från höga skatter, reduktionsplikten och åtgärder för att lägga ned fungerande kärnkraft. Men det är så sossarna arbetar, de orsakar skador och skyller sedan högljutt på andra.

ANNONS

Sundqvist gör som vi bäst känner socialdemokrater, vinklar sanningen och kör med populistiska utspel. Hon påstår att vi förhindrade det stöd som riksdagen beslutat om, som alltså är i form av extra tillägg till bostadsbidrag för barnfamiljer. Det är något vi varken kan eller vill, utan det går direkt till dem som har rätt till det. Alla barnfamiljer med bostadsbidrag får detta extra tillägg.

Det saken gällde som vi i nämnden fattade beslut om var om de ökade inkomsterna skulle undantas för eventuellt försörjningsstöd. Vi menar att en rättvis behovsprövning alltid ska göras.

Sundqvist är kanske inte så insatt i det, men försörjningsstödet är således en annan fråga. Något som även hennes egna parti konstaterat i sin budgetproposition, vilket hon verkar ha missat.

Det är i spåren av den tidigare regeringens beslut våra invånare nu får vandra... glöm inte det!

Carita Boulwén, Sverigedemokraterna

LÄS MER:Kommer Moderaterna i Kungsbacka gå emot sitt eget parti?

LÄS MER:Socialdemokraterna både förvirrar och förvillar

LÄS MER:Hur det står till hos Socialdemokraterna själva?

ANNONS