M och L: Hur går era diskussioner i maktens korridorer?

Hur kommer det sig att ni båda, som sitter i samma styrande allians kritiserar oss och inte varandra, skriver Magdalena Sundqvist och Lars Ericsson, Socialdemokraterna.

ANNONS
|

Svar till Tommy Rydfeldt (L) 4/7 och Moderaterna 21/6.

Delar ur den något splittrade allians som styr i Kungsbacka har under de senaste veckorna kritiserat Socialdemokraternas skuggbudget för 2023. De anser över lag att det är populistiskt med bland annat satsningar på rätt stöd till kommunens elever, uppgradering av de äldres måltider på våra boenden och säkerställande av rimliga löner för våra kommunalt anställda som stått i frontlinjen under pandemin. Vi tackar allra ödmjukast för att ni så tydligt visar att det är stor skillnad mellan de partier som styr kommunen och oppositionens socialdemokrater.

I Kungsbacka är Socialdemokraterna ett alternativ att räkna med om man vill att kvaliteten på kommunens verksamhet ska öka. Vi anser dessutom att byggnationen i Kungsbacka ska vara av sådant slag att det ska vara attraktivt för unga nyutbildade vuxna att stanna och ta anställning inom kommunen, bland annat inom vård och omsorg. För att detta ska vara rimligt så behövs fler och billigare hyresrätter.

ANNONS

Kritiken gällande vår föreslagna byggnationstakt handlar om att Moderaterna tycker att fler bostäder är populistiskt medan Liberalerna tycker att vi snott deras idé. Hur kommer det sig att ni båda, som sitter i samma styrande allians kritiserar oss och inte varandra? Tycker M att L är populistiska? Tycker L att det är lämpligare att kritisera ett parti som tycker liknande i bostadsfrågan än att kritisera ett parti som tycker tvärt om? Man blir ju lite nyfiken på hur era diskussioner i maktens korridorer går.

Magdalena Sundqvist, förstanamn på kommunfullmäktigelistan (S)

Lars Ericsson, ledamot i byggnadsnämnden (S)

LÄS MER:Rätt person på rätt plats ska ha rätt lön

LÄS MER:Sundqvists (S) utspel liknar ren och skär populism

LÄS MER:Välj originalet för att minska bostadsbristen

ANNONS