Tommy Rydfeldt (L). Arkivbild.
Tommy Rydfeldt (L). Arkivbild. Bild: Annika Karlbom

Välj originalet för att minska bostadsbristen

Döm om min förvåning när Magdalena Sundqvist (S) i en insändare skriver exakt det som jag i tidningens artikel redan påpekat, skriver Tommy Rydfeldt (L) i en replik.

ANNONS
|

Svar till Magdalena Sundqvist, 30/6.

Liberalerna i Kungsbacka har, för att minska bostadskön, tagit fram ett heltäckande program för ett varierat byggande med valfrihet för den enskilde. Bostadsbyggandet har inte nått upp till beslutade 500 bostäder per år därför föreslår Liberalerna att det under en tid byggs 800–1000 bostäder för att komma i kapp och börja beta av kön.

Detta irriterar tydligen Magdalena Sundqvist (S) så mycket att hon nu ordagrant citerar oss, använder våra argument och gör citaten till egna.

Kungsbacka-Posten har uppmärksammat i flera artiklar att inflyttningen har stannat av och att Varberg blivit en populär kommun för Kungsbackabor att flytta till. Då jag kommenterat det för tidningen har jag tagit upp att den ökade prisbilden i Kungsbacka kan vara ett skäl till att inflyttningen minskar och utflyttningen ökar. Jag tog exempel på yrkeskategorier, undersköterskor, lärare och restaurangpersonal som med sin lön kan ha svårt att finna en bostad i Kungsbacka.

ANNONS

Döm om min förvåning när Magdalena Sundqvist (S) i en insändare skriver exakt det som jag i tidningens artikel redan påpekat. Och av alla yrkeskategorier som kan få problem att hitta en bostad väljer hon att kopiera mina exempel, lärare, restaurangpersonal och vårdpersonal.

Som vanligt kommer (S) med ”bygg mer och bygg 50 procent hyresrätter”, men talar aldrig om hur man vill åstadkomma detta. Nya hyresrätter med ingångshyra på 14 300 kronor löser knappast några problem.

Att bygga 50 procent hyresrätter på varje område är Socialdemokraterna tydligen beredda att rucka på om Riksbyggen bygger. Då de byggde i Vickan och Kullavik tyckte (S) att det bara skulle byggas bostadsrätter, inte hyresrätter. För att dessutom visa att (S) och Riksbyggen hör ihop satte sig ledande socialdemokrater i interimsstyrelserna för föreningarna. Nu ska Riksbyggen bygga i centrala Kungsbacka. Det ska bli intressant att följa (S) agerande.

Att (S) plankar våra argument och idéer är ju på vissa sätt smickrande men för väljarna blir det ju tydligt att vill man minska bostadsbristen så väljer man originalet, Liberalerna.

Tommy Rydfeldt (L)

Kandidat kommunfullmäktige

LÄS MER:Så kan nya centrum i Åsa se ut – planer på drygt 100 lägenheter: ”Levande centrum”

LÄS MER:Kungsbacka tappar fart – Varberg drar om som Hallands tillväxtmotor

LÄS MER:Varningen: Kungsbacka kan bli för dyrt för vanligt folk

ANNONS