Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti.
Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti. Bild: Privat

Leverans – av kylda maten

Nu är även det dagliga mötet de förut hade från hemtjänsten helt borta, skriver Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti.

ANNONS
|

Detta är taget från verkligheten; Undertecknad var på besök hos ett äldre par i Kungsbacka den 27 oktober. De hade just mottagit kommande veckas mat, där mannen (85 år) själv fått bära in kassarna med de 14 lådorna av den kylda maten i kylen. Inte helt lätt då han måste ha rullator för att ta sig fram.

Jag bad att få ta kort och när samtliga rätter lagts fram upptäcker jag att på en av lådorna står med de minsta bokstäver/siffror ”Sista förb.dag 20221021”! Men jösses sa jag, detta är ju mat som hade bäst före datum för EN vecka sedan. Ojdå, svarade mannen som är den av de två, som ser någotsånär, då får vi slänga den. Jag som hade tänkt äta den imorgon.

ANNONS

Med detta vill jag säga att det nu inte bara är avsaknaden av grönsaker, hjälp att bära/ställa in maten, kontrollera att inte ”gammal mat” finns kvar då den nya veckoleveransen kommer, som förr var bättre och uppskattad. Nu är även det dagliga mötet de förut hade från hemtjänsten, som hjälpte till och även kunde hålla lite koll på att inte ”utgången mat, finns kvar/sparas” helt borta. Liksom EMPATIN, (från politiker) som försvann tillsammans med den varma maten.

Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti

LÄS MER:Gör något fint av Onsala herrgård

LÄS MER:Varför sa ni inte nej när ni hade chansen?

LÄS MER:Beklagligt att M och SD röstade nej till att utvärdera matlådorna

ANNONS