Beklagligt att M och SD röstade nej till att utvärdera matlådorna

Beror det på rädsla att få höra sanningen från de som köper dessa matlådor, undrar Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti.

ANNONS
|

Läser att (S) lade fram ett önskemål på nämndmötet i vård och omsorg 21 september gällande utvärdering från de som köper den kylda maten från kommunen. Undertecknad tycker det är beklagligt att Moderaterna och Sverigedemokraterna röstade emot detta. Beror det på rädsla att få höra sanningen, från de som köper dessa matlådor?

Vad gäller leveranserna är det inte bara maten som jag fick ta del som en av mina bekanta köpt, utan på det sätt de levererades. Pling, pling dörren, dörren öppnas av ”kunden”, mannen som levererade lämnade bara över kassen med de sju lådorna. Frågade inte om ”kunden” behövde ha hjälp med att bära in eller plocka upp dessa. ”Kunden” är 95+.

ANNONS

Jag var på besök när leveransen kom och frågade om jag kunde få kika på lådornas innehåll. I dessa sju matlådor var det EN låda som hade lite gröna ärtor, i övriga fanns inga grönsaker alls. Aptitligt? Näringsrikt? Det svar jag fick på en av mina många insändare innan denna nya matomställning genomfördes var, att ”den nya maten skulle vara så mycket mer näringsrik, än den som förut levererats”. Ja, då undrar jag; Grönsaker är det ingen näring i det? I leveransen med köttbullar och potatis fanns ingen tillstymmelse till lingon, i kalopsen fanns inga morötter/rödbetor.

Politikerna som fick smaka på maten för ett tag sedan sa att de tyckte den var så god och aptitlig, javisst om man slipper äta den sju dagar i veckan kanske dessa gråa portioner går an. Ja, jag kan rada upp mer, men inväntar svar på denna insändare.

Agnetha Ernegård, Kungsbacka framtidsparti

LÄS MER:Politikerna fick smaka hemtjänstmaten: ”Lätt att lyssna på hörsägen annars”

LÄS MER:Klart: Antalet kommunalråd i Kungsbacka minskas

LÄS MER:Utvärdera de kylda maträtterna

ANNONS