Skall Kungsbacka kommun nå målet om Västsveriges bästa företagsklimat 2030 behöver de styrande partierna i Kungsbacka agera, skriver Eva Borg (bilden) och Jonas Strand, Socialdemokraterna. Arkivbild.
Skall Kungsbacka kommun nå målet om Västsveriges bästa företagsklimat 2030 behöver de styrande partierna i Kungsbacka agera, skriver Eva Borg (bilden) och Jonas Strand, Socialdemokraterna. Arkivbild. Bild: Mats H Ljungqvist

Kommunens företag förtjänar bättre

Skall Kungsbacka kommun nå målet om Västsveriges bästa företagsklimat 2030 behöver de styrande partierna i Kungsbacka agera, skriver Eva Borg och Jonas Strand, Socialdemokraterna.

ANNONS
|

Då har det hänt igen. Moderatledda Kungsbacka får återigen uselt betyg gällande företagsklimatet i kommunen. Så sent som 2020 bestämde sig Kungsbacka att kommunen 2030 skall ha Västsveriges bästa företagsklimat. Det har inte gått så lång tid ännu, men resultatet av SKR:s mätning i år visar att kommunen har lång väg kvar för att nå detta mål.

Vi socialdemokrater har under många år förordat att kommunen aktivt måste köpa in mark, för att själva bättre kunna styra över etableringen av ny företagsmark samt mark till bostäder. Tyvärr är det så illa att Kungsbacka kommun äger runt 5 procent av marken i kommunen, vilket kan jämföras med till exempel Nacka, som äger över 40 procent av all mark i kommunen.

ANNONS

Kommunens roll är att serva sina invånare oavsett om det gäller äldre, unga eller företag. Enligt enkäten så är bemötandet en av de sakerna företagen i Kungsbacka är missnöjda med. Detta är inte acceptabelt. Vi har närmare 10.000 företag i kommunen varav en hel del har mer än en anställd. Om Kungsbackas företag blomstrar genereras fler jobb. Vi minskar antalet som pendlar med bil till Göteborg vilket är bra för miljön samt fler av Kungsbackas invånare behöver lägga mindre tid på att pendla till jobbet.

Skall Kungsbacka kommun nå målet om Västsveriges bästa företagsklimat 2030 behöver de styrande partierna i Kungsbacka agera. Och det nu!

Eva Borg, kommunalråd (S)

Jonas Strand, ledamot regionstyrelsen (S)

LÄS MER:Vi missade ett gyllene tillfälle för Borgmästarebron

LÄS MER:600 miljoner i överskott – men spariver hos de styrande politikerna

LÄS MER:Så ska Kungsbackas företagsklimat bli bättre – mer markköp

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS