Vi missade ett gyllene tillfälle för Borgmästarebron

Nu när vi vant oss vid att ta andra vägar genom centrum hade det varit läge för personbilstrafik att fortsätta trafikera andra vägar än just över Borgmästarebron, skriver Britt Tönnberg och PA Landström, Socialdemokraterna.

ANNONS
|

Nu har Borgmästarebron öppnats igen efter att ha varit avstängd sedan maj 2019.

Vi är glada att vi inte längre har en byggarbetsplats mitt i centrum utan att folk kan cykla och gå över vår nya bro, och att de nya cykelbanorna tas i bruk. Vi är också glada att kollektivtrafiken kan börja köra igen över Borgmästarebron. Och vi är glada för att det nu är lättare att ta sig mellan resecentrum, Kungsmässan, bibliotek, nya bostadsområdet Valand, friare flöde till bostäder i Tingberget med flera.

MEN ett gyllene tillfälle har gått oss ur händerna. Nu när vi vant oss vid att ta andra vägar genom centrum hade det varit läge för personbilstrafik att fortsätta trafikera andra vägar än just över Borgmästarebron. Framtiden kommer att visa att personbilstrafiken behöver begränsas i Kungsbacka stad centrum och då blir det svårare att ställa om igen till andra alternativ för bilkörningen.

ANNONS

Något beslut angående vårt förslag, inlämnat juni 2020, att Borgmästarebron skulle vara för gående, cyklande, kollektivtrafik och utryckningsfordon har inte varit möjligt förrän Trafikstrategiplan för Kungsbacka kommun blivit klar. När detta blir vet vi inte. Vi socialdemokrater tycker att ett beslut kunde ha tagits för att göra ett försök med begränsad trafik i form av cykel-gångtrafik, kollektivtrafik och blåljustrafik över Borgmästarebron fram till den nya Trafikstrategiplanen blir klar. Allt detta för att skapa en bra miljö och trafiksituation i de nya bostadskvarteren, runt Varlaskolan och den planerade förskolan vid Elektronen. Vårt förslag hade dessutom gynnat miljön runt temalekparken vid Borgmästareplatsen.

Britt Tönnberg (S)

PA Landström (S)

Nämnden för Teknik

LÄS MER:Nya Borgmästarebron öppen: ”Äntligen”

LÄS MER:Förvaltningschef lämnar Kungsbacka kommun för nytt toppjobb

LÄS MER:Dags för invigning av nya Borgmästarebron: ”Efterlängtad av många”

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS