Bostadsbyggandet måste öka och hyresrätterna måste bli fler, skriver Magdalena Sundqvist (S) i en insändare.
Bostadsbyggandet måste öka och hyresrätterna måste bli fler, skriver Magdalena Sundqvist (S) i en insändare. Bild: Pressbild

Bostadsbristen i Kungsbacka är inget normaltillstånd

Bostadsbyggandet måste öka och hyresrätterna måste bli fler, skriver Magdalena Sundqvist (S).

ANNONS
|

Varje år tar cirka 1 000 ungdomar studenten i Kungsbacka. Deras hjärtan klappar med friska slag och vi vill att den ljusnande framtiden ska vara deras. Många av dessa vill inget hellre än att komma ut i arbetslivet, skapa sig sina egna liv, med egen lön och egen bostad. Vi vill också att de som först väljer studera för att sedan komma ut i arbetslivet ska se Kungsbacka kommun som ett självklart alternativ för att skapa sig sin framtid i.

Restaurangägarna letar med ljus och lykta efter personal, vår vård- och omsorgspersonal skriker efter fler kollegor. Nyutexaminerade lärare är mer än hjärtligt välkomna till Kungsbackas skolor. Men vänta nu, kan man välja Kungsbacka som ung vuxen att bosätta sig i? Nää, just det ja, det går ju inte. Grannkommunen Varberg lockar och storstaden Göteborg har fler möjligheter till hyresrätt som första bostad.

ANNONS

I Kungsbackas moderatstyrda allians ser man bostadsbristen som en naturlag, något som inte går att göra något åt. De anser till och med att det är populistiskt att vilja göra något åt bostadssituationen i vår kommun.

Vi ser verkligheten annorlunda och har sedan många år tillbaka, yrkat på att bostadsbyggandet måste öka och hyresrätterna måste bli fler. Hur ska vi annars få personal till våra lediga arbetstillfällen, personal för att sköta kommunens välfärd och få våra unga att stanna och arbeta och betala skatt i vår kommun? Bostadsbristen är inget normaltillstånd. Med högre ambitioner går den att åtgärda. Kungsbacka kan mycket bättre.

LÄS MER:Politikerlöner höjs igen – gruppledarnas arvoden fördubblas: ”Helt rimligt”

LÄS MER:Vi behöver ett nytt styre i Kungsbacka

LÄS MER:S-topp föreslår sänkta politikerlöner i Kungsbacka: ”Inte rimligt idag”

ANNONS