Stjärnan om mötet med jätten Malmö FF: ”Trodde inte på det”

I augusti blir det fotbollsfest på Rydets IP när Onsala BK ställs mot jätten Malmö FF i Svenska cupens andra omgång. OBK:s stjärna, Gustav Lundgren, har följt motståndarlaget sedan han var åtta år och ser fram emot mötet.
– Det var det bästa tänkbara för min del, men jag trodde inte på det först, säger han.

ANNONS
LocationOnsala||

Under måndagskvällen samlades Onsala BK vid Rydets IP för träning efter ett kort sommaruppehåll. Regnet och åskan hängde i luften, men under träningens gång landade det bara några få droppar på fotbollsplanen. Killarna var glada över att vara tillbaka ute på plan igen och spända inför vad höstsäsongen ska ge, även om konditionen tagit något myrsteg tillbaka. Gustav Lundgren, en av spelarna, höll sig mestadels vid sidan av planen och gjorde rehabövningar.

– Jag skadade ljumsken för några veckor sedan. Det känns surt att missa träningen och sitta med bredvid, men när jag fick reda på att vi skulle möta Malmö FF i augusti så fick jag lite extra motivation till att bli helt frisk igen, säger han.

ANNONS
Gustav Lundgren.
Gustav Lundgren har följt Malmö FF sedan han var åtta år gammal och har bra koll på hur de brukar spela: ”Det är nivåskillnader men vi kommer att ge allt”. Bild: Sanna Puoskari

”Det var det bästa tänkbara för min del”

Onsdagen den 14 juli livesändes lottningen för den andra omgången av Svenska Cupen herrar, där 16 lag skulle tilldelas en motståndare. Spelarna i Onsala BK var utspridda på olika håll, där några var utomlands och andra hemma i Onsala – men alla följde sändningen och satt spända i väntan på resultatet.

Bollarna blev allt färre i urnan och till slut blev det hemmalagets tur – och mötet landade på storklubben Malmö FF. Ett lag som bland annat har vunnit allsvenskan 24 gånger och Svenska Cupen 14 gånger.

LÄS MER:Elias Risp vill gå i pappans fotspår

En person som kanske blev något mer förväntansfull var Gustav Lundgren. Han har hejat på Malmö FF sedan han var åtta år gammal och ser fram emot det kommande mötet på hemmaplan.

– Det var det bästa tänkbara för min del, men jag trodde inte på det först, säger han.

Men på frågan om han är nervös inför matchen svarar han:

– Nej det känns inte så nervöst just nu, jag är nog lite för gammal för det. Det kanske är något som kommer senare, när det bara är några timmar kvar till matchstart. Men den matchen blir en bonus och belöning, sen ska vi göra det vi brukar göra, säger han.

ANNONS

”Vi har inte mycket att förlora, bara att lära”

Adam Fogelblad är spelande tränare och berättar att det var flera spelare som blev chockade över att det blev just det motståndet, men att det är många som också ser det som en stor möjlighet.

– Det känns bara roligt och inspirerande. Vi har egentligen inte mycket att förlora, bara att lära. Det är många som vill komma och kolla på matchen för att se hur vi ska stå oss mot Sveriges bästa lag, säger han.

LÄS MER:Hästhinder och matchtröjor – det satsar kommunen på

Adam Fogelblad.
Adam Fogelblad, spelande tränare, berättar att det inte är helt omöjligt med en vinst – men att det kommer bli en väldigt väldigt svår match. Bild: Sanna Puoskari

Någon gång mellan den 18–19 augusti ställs alltså Onsala BK mot Malmö FF på hemmaplanen Rydets IP. Exakt hur de ska ta sig an Sveriges bästa lag återstår att se, men en sak som är säker är att det inte blir en enkel match.

– Det är inte omöjligt att vinna, men det blir nog väldigt, väldigt svårt. Vi är ganska vana vid att dominera så det blir en stor utmaning, säger Adam Fogelblad och fortsätter:

– Om vi hade spelat på en stor arena i Malmö så hade nog blivit väldigt tufft, även om det hade varit häftigt. Men nu spelar vi på hemmaplan och då kanske vi har en fördel och kan få med oss supportrarna.

LÄS MER:Starka känslor efter FHM:s nya beslut: ”Tillåt all fotboll”

Gustav Lundgren instämmer i det som Adam Fogelblad säger och menar att det är en unik match som kan komma att gå till historian.

ANNONS

– Jag vill uppmana folk att komma hit om restriktionerna tillåter det. Man får passa på som Onsalabo, supporter eller spelare från klubben – det här är något som kanske bara händer en gång, säger Gustav Lundgren.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS