Ryfors från Hanhals klar för NHL-mästarna: ”Känns overkligt”

För några år sedan spelade han i Hanhals. Nu är Kungsbackasonen Simon Ryfors, 23, klar för NHL-mästarna, Tampa Bay Lightning.
– Jag vet inte om jag förstått det än, säger Ryfors till Kungsbacka-Posten.

ANNONS
|

Hockeykarriären inleddes i Kings, som sedan blev Hanhals IF. Simon Ryfors är en hockeyspelare som står med båda skridskorna på jorden. Han glömmer inte sina rötter.

– Jag hade en väldigt kul period i Hanhals och var med om att ta upp laget i U16 Elit. Det var en väldigt spännande och stor grej på den tiden. Det var ju där allt började. Jag hade många bra tränare som har betytt mycket. Vågar inte säga några namn för då kanske jag missar någon, säger Simon Ryfors.

LÄS MER:Centerprofilen överklagar arenabeslutet – arbetet pausas

2013 flyttade han till Ängelholm. Utvecklingen har varit enorm. I år vann han skytteligan i SHL och var med om att föra Rögle BK till final.

ANNONS

Flera klubbar ringde

– Det har verkligen gått fort. Det här blir nästa steg och det ska bli väldigt spännande, säger Simon Ryfors.

Han uppvaktades av flera klubbar efter succén i SHL. Till slut blev det Tampa Bay Lightning, regerande NHL-mästarna.

LÄS MER:Hanhals klara för hockeyettan

– Det känns ganska overkligt faktiskt, en häftig känsla. Jag vet inte om jag förstått det riktigt än. Jag pratade med flera lag, men fick en bra känsla för Tampa.

Ett telefonsamtal från lagets assisterande lagkapten, Victor Hedman, spelade in till viss del.

Victor Hedman ringde

LÄS MER:Så kämpar Hanhals med ekonomin i en coronapandemi

– Han ringde och introducerade klubben för mig. Berättade hur ledarstilen är, hur det är att bo där och vad de har för spelstil. Det var kul att han ringde, gött snack. Hedman är ju ändå världens största back, säger Simon Ryfors.

Var hans samtal avgörande för ditt beslut?

– Nej, det var det väl inte. Men det visar att de ville ha mig. Jag hade redan innan en bra känsla för Tampa. Men det var var en bonus att Hedman ringde.

LÄS MER:Kraftig ökning av spelare i Hanhals tjejlag

I september åker Simon Ryfors över till USA och Florida. Där ska han försöka slå sig in i laget genom att leverera på försäsongs-campen.

– Jag kommer att träna på för fullt. Först i Ängelholm. Sedan åker jag till Göteborg där jag ska träna med en grupp bestående av spelare från SHL, NHL och Allsvenskan. De kommer att köra hårt med oss, det är en elitgrupp.

ANNONS

Så det blir inga lata dagar på stranden?

– Nej, det går inte. Att få ett NHL-kontrakt är otroligt stort. Nu måste jag öka ännu mer för att kunna ta en plats, säger Simon Ryfors.

ANNONS