Jesper tog SM-silver i orientering

I helgen gick lång-SM i orientering i Strömstad av stapeln där flera löpare från Kungsbacka tävlade. Jesper Johansson, från orienteringsklubben Löftan, kammade hem ett silver. Med tre tävlingar kvar ligger han just nu på en andraplats bland de bästa juniorerna i Sverige.
– Det känns bra, jag hade som mål att komma topp tre så det känns skönt att kunna svara upp på de förväntningarna, säger han.

ANNONS
LocationKungsbacka||

LÄS MER:Mjölksyra och trötta muskler – förankrad sport med drag i

Jesper Johansson, från Frillesås, har hållit på med orientering så länge han kan minnas. Men det var först på gymnasiet som han började satsa enbart på orienteringen.

– När jag var yngre var det många olika sporter, som fotboll och innebandy. Men jag tröttnade på lagsporter, jag är mer en individuell tävlingsperson, säger han.

Revansch från medel-SM

Under helgens tävlingar i lång-SM kom han på en andraplats i herrar 20-klassen, på en 10,4 kilometer lång bana.

– Det kändes skönt att kunna svara upp på de höga förväntningarna jag hade på helgen. Jag tog även revansch från medel-SM för några veckor sen, där det blev lite stolpe ut.

ANNONS

LÄS MER:IF Rigor utsatt för inbrott andra året i rad: ”Skittråkigt”

Hur var känslan när du gick i mål?

– Lättnad. Det är alltid nervöst inför SM och liknande, att kunna prestera det man tränar för. Så det är skönt att det gett resultat.

Han berättar att det strulade till sig i början av sommaren, han fick corona och drog på sig en skada och missade sitt stora mål, junior-VM. Men nu är det full rulle med många tävlingar under hösten som skjutits fram från sommaren.

– Det blir en intensiv höstsäsong. Så det är bara att ladda om och se framåt.

Näst bästa junioren i Sverige

Han ligger just nu på en andraplats i Swedish league, där alla SM-tävlingar räknas ihop i en total ställning och de bästa juniorerna och seniorerna koras.

– Det är del tävlingar kvar. Det hade varit roligt att komma topp fem, då hade jag varit nöjd, men det är många duktiga löpare i klassen.

Även lillebrorsan Tobias Johansson tävlade i helgen och slutade på en åttonde plats i H18-klassen. Maja Graad som tävlade för IF Rigor slutade på en tolfte plats i D18, final B. Axel Eriksson, OK Löftan, kom på sjätte plats i H20, final B.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS