IF Rigor utsatt för inbrott andra året i rad: ”Skittråkigt”

Under söndagseftermiddagen upptäckte en av medlemmarna i idrottsföreningen Rigor att dörrar var uppbrutna på en av byggnaderna. Motorsågar, elverktyg och handverktyg var stulna.
– Det är skittråkigt verkligen. Vi skulle göra i ordning spåren och fixa. Nu kan vi inte göra någonting, säger Peter van den Brink, styrelseledamot i IF Rigor.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Rigortorpet ligger på en idyllisk plats inne i skogen i Älvsåker. Ända sedan 60-talet har IF Rigor haft sin verksamhet här, med idrottssektioner för friidrott, orientering, mountainbike och skidor. Under söndagen möttes de av ett tråkigt samtal från en av medlemmarna som såg att dörrarna till garaget var uppbrutna. Någon eller några hade brutit sig in och tagit verktyg från förrådet.

– Det är jättetråkigt, de har tagit med sig i princip allt som var bärbart. Det som är tråkigt är att det drabbar klubben, det mesta går säkert på försäkringen men det är allt jobbet som är omkring, säger styrelseledamot Peter van den Brink och fortsätter

ANNONS

– Det blir ett rejält avbräck i verksamheten. Vi skulle sommarfixa, renovera och göra i ordning spåren men det kan vi inte göra nu.

Verktyg för tiotusentals kronor

Han tror inbrottet skedde natten till söndag för under lördagen var garaget inte uppbrutet. Peter van den Brink uppskattar att det stals saker värda tiotusentals kronor.

– Det är nog inga ”smågrabbar” för de har använt vinkelslip för att få upp dörren. Sen har man även försökt ta större maskiner och haft sönder startnyckellås när de försökt tjuvkoppla. De kunde nog jobba ostört här ute för det måste ha väsnats en del.

LÄS MER:Inbrott i Kungsbacka – grannar larmade

Han tillbringade hela söndagskvällen med att fixa dörrarna och nya lås till förrådet. Men föreningen kommer även skaffa larm och kameraövervakning efter det som hänt.

– Det är tråkigt att det ska behöva bli såhär för man tänker ju att man kan lämna dörren öppen eftersom vi är på landet. Men det är det sista alternativet som finns nu.

LÄS MER:Inbrott i villa – smycken och guldklockor stulna

Inbrott för andra året i rad

Förra året drabbades föreningen också av ett inbrott men inte i samma skala. IF Rigor har polisanmält händelsen men förundersökningen är redan nedlagd i brist på spår. Och på klubben har man ingen förhoppning om att få tillbaka redskapen.

– Det brukar väl inte vara så lätt. Men man hoppas att de får fast dom. Vi är väldigt tacksamma för alla som rör sig här ute så att vi kunde upptäcka inbrottet såpass tidigt, säger Peter van den Brink.

ANNONS

Under förra veckan skedde två bostadsinbrott i Anneberg och Älvsåker. Polisen kan i nuläget inte säga om de tre inbrotten har någon koppling till varandra.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS