HK Aranäs tippas åka ur Handbollsligan: ”Bra på att motbevisa”

På torsdag smäller det. Då inleds Handbollsligan och för HK Aranäs blir det närmast ett derby då man ställs mot Önnereds HK i premiären. Lagets veteraner är taggade och hyllar de nya tillskotten i truppen.
– Det är inspirerande och utvecklande för alla, säger målvakt Daniel Bergquist.

ANNONS
|

Premiären närmar sig med stormsteg och i nya sporthallen i Kungsbacka laddar HK Aranäs för fullt. De har fått en del matchvana genom spel i Svenska cupen, men det verkar råda enighet om att det är nu det börjar på allvar.

– Visst är det kul med cupspel, men nu när serien drar igång så känns det mer på riktigt, säger en av lagets veteraner, målvakten Daniel Bergquist.

Han är inte hundra procent säker, men tror att det är tionde säsongen han gör i HK Aranäs nu. Om han är lika taggad som vanligt?

– Absolut.

Hur känns laget?

ANNONS

– Det känns bra. De nya killarna är väldigt duktiga och det skapar en nyttig konkurrens. Det är inspirerande och utvecklande för alla, säger Daniel Bergquist.

Många vill in i laget

Tränare Jerry Hallbäck verkar nöjd med årets trupp och är glad att det nu är dags för en ny säsong i Handbollsligan.

– Det är riktigt gott att det drar igång. Vi har en bra trupp och bra beslutsamhet. Vi har ett gäng killar som är uppflyttade inför säsongen så det finns många som vill komma in i laget och spela.

Några nya namn eller nyckelspelare du vill nämna?

– Det finns en hel del, men Viktor Rhodin är ett starkt tillskott, vi har killar som Robert Ladan och Jonas Haugsgjerd. Sen har vi ett starkt målvaktspar i Alexander Lindén och Daniel Bergquist.

Blev bottentippade – ska motbevisa

Nyligen släppte organisationen Svensk Elithandboll tillsammans med ATG rapporten Handbollssnack. I rapporten har frågor ställts i syfte att lyfta spelarnas egna tankar inför säsongen, och på frågan om vilket lag som löper störst risk att åka ur har många tippat HK Aranäs. Jerry Hallbäck tar dock den saken med något av en klackspark.

– Äh, vi är vana att bli tippade att hamna i botten. Men vi är lika bra på att motbevisa. Målet är att hoppa upp några pinnhål i år, vi ska vara bättre än förra säsongen.

ANNONS

Hur ska ni jobba för att hamna högre i tabellen?

– Nej, men vi ska jobba på med vårt spel och se till att hålla hela säsongen. Kan vi göra några fler mål och släppa in några färre i varje match så kommer vi att klättra, säger Jerry Hallbäck.

”Kan bli riktigt bra”

För en annan av lagets veteraner, mittnian och lagets dirigent, Philip Jonsson - blir premiärmatchen ett återseende med moderklubben.

– Ja, så är det. Det är blandade känslor, men det vore skönt om vi kan vinna i Önneredshallen. Det ska bli kul att komma igång igen och spela seriespel. Cupen är kul, men det blir alltid mer drag och mer publik när ligan är igång.

Hur är egna formen?

– Den är bra vill jag påstå. Jag har kört på bra med träning och en del rehab inför säsongen så det känns bra.

Daniel Bergqvist hyllar nytillskotten, vad säger du om truppen inför säsongen?

– Jo men den känns bra. Vi har många nya som håller hög klass, så får vi utväxling på det här så kan det bli riktigt bra, säger Philip Jonsson.

På torsdagskvällen väntar alltså Önnereds HK på bortaplan. Nästa vecka är det dags för hemmapremiär mot Kristianstad, men så långt fram i tiden vill inte Jerry Hallbäck tänka ännu.

ANNONS

– Det blir kul, men nu fokuserar vi fullt på premiärmatchen.

LÄS MER:Johan i Gottskär är bäst i Sverige på att öppna ostron

LÄS MER:VM-guld till Ulrika från Fjärås: ”Skönt när det var över”

LÄS MER:Stor basketcup kan bli ännu större: ”Hallarna sätter taket”

ANNONS