Alexander Lindén, 17, har gjort en sanslöst snabb handbollsresa. I kvalet mot Karlskrona blev han hjälte.
Alexander Lindén, 17, har gjort en sanslöst snabb handbollsresa. I kvalet mot Karlskrona blev han hjälte. Bild: Tobias Sandblom

Aranäs osannolike matchhjälte: ”Fruktansvärt mäktigt”

Han var bara sju år när Aranäs gick upp i Handbollsligan för första gången. Nu är Alexander Lindén 17 år – och unge doldisen blev matchhjälte i kvalet mot Karlskrona på torsdagen.

ANNONS
|

När HK Aranäs tog det historiska klivet upp i Handbollsligan, hade Alexander Lindén just börjat handbollsskolan i Sveriges bästa plantskola.

Alexander Lindén var inte tänkt som A-lagsmålvakt överhuvudtaget i år. Aranäs hade en omskriven trio som skulle mota läderkulorna.

Men blott 17-årige Alexander Lindén har slagit sig fram till att konkurrera om förstaposten. Han var en av de främsta anledningarna till att Aranäs kunde besegra Karlskrona även i den tredje matchen och därmed få spela i Handbollsligan även nästa säsong. Torsdagens match slutade 28–27 och 3–0 totalt i kvalserien mot Karlskrona.

– Jag gör det jag kan på varje träning för att få stå. Vi jobbar verkligen som ett lag, vi målvakter, men mitt mål är alltid att få vara förstamålvakt, säger Alexander Lindén.

ANNONS

Han började på bänken mot Karlskrona. Veteranen Daniel Bergqvist fick starta.

Men en bit in i matchen fick junioren Lindén chansen – och tog den.

– Det är ett så fruktansvärt gott lag. Det är ett väldigt skönt band mellan alla, ett underbart lag att spela i, säger han.

Vad är det som gjort att du fått chansen?

– Svårt att säga. Jag har faktiskt ingen aning. Jag har gjort några bra träningar och nu har jag fått ut det på matcherna också, säger Alexander Lindén.

Hur mycket tid lägger du på handboll?

– Oj, vi har räknat på det där. Jag tränar sex, sju pass per vecka och några individuella på gymmet. Sedan är det matcher på det. Men nu blandar vi inte juniorer och seniorer i och med corona.

LÄS MER:Aranäs fixade nytt kontrakt i Handbollsligan: ”Har varit uträknade hela året”

I höstas skrev han på ett treårskontrakt med Aranäs. Men målet är högre än Handbollsligan.

– Jag vill så klart nå så högt som möjligt. Nu har jag tre år på mig för att visa vad jag kan, säger Alexander Lindén.

ANNONS