Aranäs fixade nytt kontrakt i Handbollsligan: ”Har varit uträknade hela året”

Aranäs herrar spelar vidare i Handbollsligan även nästa säsong. På torsdagen slog laget gästande Karlskrona med 28–27 vilket betydde 3–0 till Aranäs i matchserien.
– Vi har varit uträknade hela året. Det är en så otrolig lättnad nu, säger tränaren Jerry Hallbäck.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

För hemmalaget Aranäs gjorde vänsternian Oscar Gentzel och högersexan Rasmus Thorbjörnsson sex mål vardera i segermatchen.

I halvtid ledde Aranäs med 16–13, men efter vilan kom Karlskrona tillbaka.

I slutskedet av matchen hade Aranäs 28–24, vilket med en minut kvar däremot förvandlades till 28–27 efter tre raka mål av gästerna.

– De ger sig aldrig och det såg vi nu. De kom tillbaka igen trots att man kanske inte trodde det. En sån här match går det aldrig att slappna av en sekund, säger Aranäs tränare Jerry Hallbäck.

Aranäs tränare, Jerry Hallbäck, efter anspänningen släppt. I själva verket var han betydligt gladare.
Aranäs tränare, Jerry Hallbäck, efter anspänningen släppt. I själva verket var han betydligt gladare. Bild: Tobias Sandblom

Men 28–27 blev sedan också slutresultatet, vilket betyder att Kungsbacka-klubben återfinns i handbollens finrum även säsongen 2021/2022.

ANNONS

– Vi visar en jäkla moral. Vi har spelat i tre olika hallar. Belastningen med corona har varit lika för alla, men när vi hade spelat klart serien visste vi inte vilket lag vi skulle ha. Anspänningen har varit jäkligt hög, säger Jerry Hallbäck.

Hur var känslan när det väl var över?

– Eufori! Det blev så tajt som man inte vill att det ska bli. Om vi hade vunnit med sex, sju bollar, så hade det varit på ett annat sätt, säger Hallbäck.

Hur firas detta?

– Vi har fått specialgjorda öl, 1947 (året då Aranäs grundades). Men vi får ju inte ens vara ute så här sent, så vi får vi väl se, säger Aranäs tränare Jerry Hallbäck.

ANNONS