Pierre Jonsson, Svenska spels vinnarkommunikatör har äntligen fått tag på den vinnande Kungsbackabon.
Pierre Jonsson, Svenska spels vinnarkommunikatör har äntligen fått tag på den vinnande Kungsbackabon. Bild: Alexander Donka

Vinnaren hittad – nu är Kungsbackabon 15 miljoner rikare

Mannen från Kungsbacka åkte som vanligt in till Ica Maxi för att storhandla inför påsken – när han kom hem var han 15 miljoner kronor rikare. Nu har Svenska spel lyckats hitta vinnaren efter en lång veckas sökande.
– Jag kan inte riktigt förstå vad som hänt, säger Kungsbackabon som valt att vara anonym.

ANNONS
|

Det var när mannen från Kungsbacka skulle göra sina matinköp inför påskhelgen som han också tänkte passa på att förnya sin Eurojackpotrad. Som vanligt lämnade han samtidigt in förra veckans spel för att se om det var någon vinst.

Hittills hade han som mest vunnit 90 kronor, så när kassapersonalen i spelbutiken upplyste honom om att det den här gången rörde sig om mycket mer var han klart överraskad.

– Jag hade ingen aning om vinsten när vi klev in hos ombudet för att förnya Eurojackpotraderna i samband med påskhandlingen. Vi har rättat raderna, men kan inte riktigt förstå vad som hänt, säger Kungsbackabon som valt att vara anonym.

ANNONS

LÄS MER:Så kämpar Hanhals med ekonomin i en coronapandemi

Hade bytt telefonnummer

Sedan han köpte den vinnande raden för en vecka sedan har Svenska spels vinstkommunikatör Pierre Jonsson försökt ringa och ta kontakt utan att ha fått något svar. Det visade sig bero på att mannen nyligen skaffat sig ett nytt telefonnummer.

En hel vecka har mannen gått ovetandes om vinsten, när han dessutom fick veta att vinsten är skattebefriad blev han enligt Pierre Jonsson först tyst en stund under deras samtal, men sen kom lättnaden.

– Tack! Första känslan och tanken är att försöka förstå. Jag har vunnit 50 000 kronor på Lotto en gång för många år sedan, men det här är ju roligare och helt otroligt, säger Kungsbackabon i ett pressmeddelande.

LÄS MER:73 miljoner i överskott – men inga pengar till covidstädning

Lät spelautomaten välja raden

Den vinnande raden som gav den stora vinsten var 7–38–41–44–50, men det visade sig att han inte valt siffrorna själv.

– När det är dags att välja nya rader på Eurojackpot så låter jag spelautomaten göra det åt mig varje vecka. Det gör att jag inte har koll på mina rader, säger mannen.

Mannen är i dag pensionär och delar inte vinsten med någon annan, vilket han menar är en speciell känsla. Under samtalet med vinnarkommunikatören Pierre Jonsson börjar han försöka greppa vad den stora vinsten verkligen betyder.

ANNONS

– Nu känns allt mycket bra även om tankarna flyger iväg under tiden vi pratar med varandra. Hur ska man göra när vinsten är så jättestor? Det här går inte riktigt att fatta här och nu, säger han under samtalet.

LÄS MER:Tunga moderaterna vill se billigare arena: ”Kan inte riskera pengarna”

Det ska han göra med pengarna

Enligt Svenska spel kommer vinsten betalas ut under ett bankmöte där både ekonomisk- och juridisk rådgivning erbjuds för att göra överföringen så smidig som möjligt.

Det är något som vinnaren uppskattar och redan nu har en aning om vad han kommer att göra med pengarna.

– Pengarna kommer placeras, fördelas, läggas på en bättre pension och sparas till resor framöver. Men först får det bli firande med påskmust, avslutade vinnaren med ett gott skratt.

ANNONS