Välkände politikern säger nej – orsakar strid inom Centern: ”Vore olyckligt om han överklagar”

Bygget av en arenahall har blivit en intern strid inom Centern. Partiets nestor, Ulf Persson, har överklagat bygget – och funderar på att göra samma sak igen.
– Det vore olyckligt om han gör det, säger Fredrik Hansson, kommunalråd (C).

ANNONS
|

Många partier försöker ta åt sig äran med att ha varit först med idén om att bygga en arenahall i Kungsbacka.

I april i år fattade kommunfullmäktige beslutet att arbetet med att bygga en sådan ska starta. Hallen ska kunna svälja 2 500–3 500 åskådare.

Fel att bara hyra ut

Det stora striden står gällande de kommersiella ytorna. Ulf Persson, välkänd C-politiker, anser det är fel att kommunen ska bygga dessa och att företag ska kunna hyra in sig utan att riskera företagets pengar. Han överklagade beslutet till förvaltningsrätten, som förra veckan avslog hans begäran.

LÄS MER:Flera byggen i Kungsbacka blir billigare än beräknat – sparar miljoner

– Vi i Centern vill bygga en arenahall och vi gick till val på det. Det finns olika uppfattningar om de kommersiella ytorna, men de behövs om man ska skapa liv och rörelse på platsen även på dagtid, säger Fredrik Hansson.

ANNONS

Halmstad arena har inga sådana lokaler, något man ångrar i efterhand, enligt Fredrik Hansson.

Kontor till kommunanställda

– Det är inte fastslaget hur många sådana lokaler vi ska ha. Men enligt vad jag förstått så finns det underlag för ytterligare ett gym. Det är signaler som jag fått. Sen har vi pratat om kontor, men det ser så klart lite annorlunda ut efter pandemin.

LÄS MER:Domstolen säger nej till arenastopp – arbetet kan fortsätta

Fredrik Hansson tror ändå att kommunen själva skulle behöva fler kontorslokaler och att dessa kan inrymmas i den nya arenahallen.

– Om många jobbar där, så borde det passa bra med en restaurang. Den används så klart även på helger och kvällar när det är matcher och träningar, säger Fredrik Hansson.

Var ordförande i hockeyn

Ulf Persson, som länge var ordförande i dåvarande HK Kings, har ännu inte bestämt sig för om han ska överklaga beslutet från förvaltningsrätten.

LÄS MER:Kända krogkedjan vill in i nya arenahallen

– Det är tråkigt eftersom Ulf alltid drivit idrottsfrågor. Vi har fått ett utslag från förvaltningsrätten och de prövar bara formalia. Ett nytt överklagande skulle bara försena arenahallen ytterligare.

Är det problematiskt för Centerpartiet att Ulf Persson säger nej?

– Det vore olyckligt om han överklagar. Vi har högt i tak inom partiet, men nu har vi fattat ett beslut om att den ska byggas, då är det den linjen vi har inom Centern. Jag är förvånad över att han har överklagat. Ulf har ju själv varit drivande att bygga idrottshallar och inte minst ishallen, under sin tid som kommunalråd, säger Fredrik Hansson.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS