Ung Vänster i protest mot att Elektronen rivs

Rivningsplanerna för ungdomshuset Elektronen har funnits i många år. Lokalen ska bort och ungdomarna ska förflyttas till Fyren. Ung Vänster demonstrerade utanför stadshuset.
– Vi i Ung Vänster är inte minipolitiker, vi är aktivister, säger ordföranden Markus Rüdén.

ANNONS
|

Redan när ungdomsverksamheten flyttade in i lokalen på Tingberget för tolv år sedan var planen att huset så småningom skulle rivas. I somras avvecklades aktiviteten på Elektronen och ungdomarnas prylar flyttades ut. Men Ung Vänster ger inte upp hoppet om att lokalen ska bevaras.

LÄS MER:Ungdomshuset Elektronen rivs – flyttas till korridor på Fyren

Samlar namnunderskrifter

Under tisdagen samlades de utanför stadshuset för att demonstrera. På grund av pandemin är huset i stort sett tomt, politiker och tjänstemän arbetar främst hemifrån, men det gör inte så mycket, säger medlemmarna i Ung Vänster.

– Vi tycker att platsen är bra eftersom många passerar här. Vi vill visa att vi finns, säger Markus Rüdén som är ordförande i Ung vänster i Kungsbacka.

ANNONS

På bordet ligger en namnlista, för att samla in underskrifter från fler som protesterar mot beslutet att flytta ungdomsverksamheten till kulturhuset.

Bättre kollektivtrafik och läxfri skola

Markus partikamrat Julia har själv hängt mycket på Elektronen och menar att den öppna ytan som fanns där inte går att ersätta med rummen i korridoren på Fyren.

– Det finns inte samma potential där som på Elektronen och det är negativt för ungdomarna, säger hon.

Markus Rüdén säger att man kommer fortsätta driva detta från Ung Vänsters håll, men att man har flera hjärtefrågor att ta med sig in i valåret.

– Lokalt vill vi upphäva tiggeriförbundet och vi vill arbeta för en bättre och avgiftsfri kollektivtrafik. Dessutom vill vi ha en läxfri skola, eftersom alla inte har samma möjligheter att få läxhjälp av föräldrar eller genom att betala för den tjänsten, säger Markus Rüdén.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS