Trubadurkväll med Duo Bigfoot på Freadals gård: ”Inte så pretentiöst”

Duo Bigfoot intog Freadals gård under fredagen. Trots den något kyliga sommarkvällen samlades folk för att äta räkmackor, charkbrickor, dricka öl och lyssna på duon som består av Peter Horn och Janne Lundqvist.

ANNONS
|

Patrik Karlsson och Marie Östh Karlsson tog över Freadals gård 2019 och har sedan dess bjudit in till allt från vinprovningar, quizkvällar och övernattning i gårdens Bed & Breakfast. Trubadurkvällar är också ett återkommande event som de började med sommaren 2020 och som blivit populärt. Året runt anordnas det musikkvällar på gården, utomhus om sommarhalvåret och inne i den gamla ladan som numera är restaurang om vinterhalvåret. Fredagskvällens underhållning stod Duo Bigfoot för.

– De har ju varit här förut så vi vet ju att de är toppenbra och många av deras lyssnare är här ikväll så jag tror det kommer bli jättebra, säger Marie om förväntningarna inför kvällen.

ANNONS

”Jag har ju aldrig varit här utan att det har blivit bra”

Peter Horn och Janne Lundqvist är de två som bildar gruppen Duo Bigfoot. Namnet är inspirerat av en låt med just namnet ”Bigfoot” som gjordes av bandet Chickenfoot. Peter och Jannes förväntningar baseras på tidigare erfarenheter av att spela på Freadals gård.

– Vi har ju varit här så många gånger nu så vi börjar nästan känna oss som ett husband här, säger Janne.

Peter beskriver kvällen som att det ska vara en kombination av ”gött röj” men ändå som att sitta hemma i vardagsrummet.

– Vi brukar börja lite lugnt för att vänja öronen på folk och sen öka upp successivt och sen kanske det slutar med ACDC, säger Peter.

Duon har alltså spelat en del gånger på Freadals gård under sommaren och de säger att det är många som kommer tillbaka för att se dem spela igen.

– Det har alltid blivit bra respons och det är ju många som kommer fram och säger att de är här för att de såg att vi skulle spela, det är ju det bästa betyget man kan få, säger Peter.

Även Janne och Peter gillar att återvända till Freadals gård. De tycker båda att det är ett väldigt mysigt ställe och alltid bra stämning.

ANNONS

– Jag har ju aldrig varit här utan att det har blivit bra, säger Janne.

”Blandad musik”

På första parkett sitter Ann-Charlotte Sandberg, Christer Johansson, Mikael Karlsson och Erika Meyer från Göteborg. Paren träffades på Rågelunds camping för några år sedan och brukar hålla till i Åsa på semestrarna. De passade på att uppleva lite livemusik när det var i närheten.

– Det är ju blandad musik så det är ju alltid något man känner igen, säger Christer.

Några bord bort sitter Susanne och Anders som hamnade på trubadurkvällen av en slump. De var på Freadals gård för att äta en god middag med sina söner och blev överraskade av att det skulle vara livemusik.

– Det blev en liten bonus så det är väldigt mysigt.

”Lyssna på bra musik, äta god mat och bara tjôta”

Mellanstadiekompisarna Cathrine Harless och Anna Gustafsson var också på plats för att ha en mysig kväll.

– Jag är hemma på besök från Salt Lake City och då är det mysigt att gå på såna här lokala ställen och mingla lite, säger Cathrine.

Anna vet mycket väl vilka musikerna är då hon ofta går på trubadurkvällar i Kungsbacka.

– Bra musik vet vi redan att det kommer att bli, säger hon.

ANNONS

Båda är överens om att det är roligt att gå på trubadur för att det ofta är bra stämning och som Cathrine säger ”inte så pretentiöst.”

– Vi är här för att lyssna på bra musik, äta god mat och bara tjôta helt enkelt, säger Anna.

LÄS MER:Flera inställda event i Kungsbacka på grund av ovädret

LÄS MER:Ginföretagets nya spritsatsning: ”Lätt sälta från Kungsbackafjorden”

ANNONS