Flera inställda event i Kungsbacka på grund av ovädret

Under torsdagskvällen har Kungsbacka fått smaka på både åska, blixtar och ösregn. Det stora ovädret ledde till att flera event i staden fick ställas in.

ANNONS
|

Flera torsdagar i rad har Norra Torggatan fyllts av musik och glad publik. Denna torsdag var tanken att bandet Nyfiken Gul skulle stå för stämningen, men efter att arrangörerna tog en titt på väderprognosen valde de att ställa in.

– Redan i lördags såg vi att det skulle bli dåligt väder, men vi hoppades på att det skulle ändras, säger Simon Boström som arbetar som bartender på restaurang Esters.

Det finns i nuläget inget nytt datum spikat för när bandet ska spela istället, men Simon säger att de förhoppningsvis kan boka in bandet någon lördag framöver - om vädret tillåter.

ANNONS

Forsgårdens golftävling avbröts

På Forsgårdens golfklubb pågår just nu den årliga tävlingsveckan för alla medlemmar. Anki Lister var på plats för torsdagens tävling men hann bara spela 13 hål innan den blåstes av.

– Vi var 80 tvåmanna-lag på plats, men de var tvungna att avbryta. Det kan ju bli väldigt farligt att spela golf i ett åskoväder, säger Anki Lister.

Tävlingens medlemmar tar skydd från regnet.
Tävlingens medlemmar tar skydd från regnet. Bild: Ann-Catrine Hidenbäck

SMHI varnar: ”Översvämningsrisk”

Beslutet att ställa in eventen skulle senare visa sig vara klokt. De återkommande åskknallarna och ihärdiga regnet har gjort närmast all utomhusaktivitet omöjlig.

Under torsdagen utfärdade SMHI dessutom en gul varning, som bland annat innebär att vädret kan medföra risker för allmänheten, som störningar i elförsörjningen och tågtrafiken, från klockan 16.00 till 23.00.

Dela dina regnbilder

Kungsbacka-Postens reporter drog på sig gummistövlarna och begav sig ut för att fota ovädret. Ta del av bilderna i bildspelet ovan – och dela gärna med dig av dina egna bilder genom att mejla till: redaktion@kungsbackaposten.se

ANNONS