Hovrätten i västra Sverige friar musselodlare från misstanke om djurplågeri. Foto: Arkivbild
Hovrätten i västra Sverige friar musselodlare från misstanke om djurplågeri. Foto: Arkivbild Bild: lindk

Sköt mot bil och hus – nu får mannen sänkt straff

Den man från Kungsbacka kommun som i maj dömdes till elva års fängelse efter att ha varit inblandad i bland annat skottlossning mot en bil – får nu sänkt straff. Detta efter att fallet varit uppe i hovrätten.

ANNONS
|

Det var i november förra året som mannen, hemmahörande i Kungsbacka kommun, tillsammans med två andra män var inblandade i ett flertal skottlossningar. Först fick polisen i Borås larm om skottlossning i en bostad. Någon timma senare besköts en bil på riksväg 41 i Marks kommun av samma personer. Ytterligare en stund senare avlossades skott mot en villa i Skene. Teknisk bevisning kunde presenteras i de två senare fallen, dock ej när det kom till skottlossningen i Borås.

Kortar ned straffet

Kungsbackabon som är i 20-årsåldern dömdes vid Borås tingsrätt för försök till mord i två fall, framkallande av fara i två fall, grovt vapenbrott, grovt olaga hot samt brott mot knivlagen till fängelse i elva år.

ANNONS

Nu kortar hovrätten ner fängelsedomen till åtta år. Detta efter att åtalspunkterna om grovt olaga hot samt framkallande av fara för annan ogillades av rätten. Samtidigt gäller att mannen ska sitta fortsatt häktad fram till att straffet verkställs.

Tidigare straffad

Kungsbackabon var vid tillfället för händelserna villkorligt frigiven från ett tidigare straff. I det fallet handlade det om inblandning vid ett knivdrama i Frillesås. Händelserna i november tros ha koppling till gängrelaterad kriminalitet.

LÄS MER:Hovrätten skärper straffet för pedofil från Kungsbacka

LÄS MER:Man fängslades av ordningsvakt – misstänks för våld mot tjänsteman

ANNONS