Skördefest på Tjolöholm lockade tusentals

Under helgen var den traditionella skördefesten i full gång och lockade tusentals besökare. Bland annat kunde man frossa i årets skörd, baka bästa äppelkakan och testa öl från lokala mikrobryggerier. Men för barnens del var favoriterna hoppa i halm, pumpabowling och käpphästhoppning.

ANNONS
LocationTjolöholms slott||

Många tusentals besökare lockades till skördefesten på Tjolöholm och det var besökare från Kungsbackaområdet men även långväga gäster som ville njuta av folkfesten. Familjen Bokström-Rees från Onsala har varit här flera gånger.

– Det är väldigt mysig stämning och god mat, säger Emma Bokström-Rees.

LÄS MER:Hotell Hallands framtid oviss efter corona: ”Vi är i ett jobbigt läge”

För barnen fanns det många roliga aktiviteter att hitta på. För tvååriga Arvid Brusbo från Kungsbacka rådde det inga tvivel vad som var roligast under skördefesten.

– Han älskar traktorer. Det är andra gången han ska upp i traktorn sen vi kom hit och det lär säkert bli en gång till innan vi ska hem, säger mamma Caroline Kraaij och skrattar.

ANNONS

Det är första gången de besöker skördefesten.

– Det har varit jättetrevligt, men det var väldigt mycket folk i början och en del köer. Men nu är det bättre, säger Pontus Brusbo.

LÄS MER:Allt från konst till löständer värderades när Antikrundan kom till Tjolöholm

Första besöket någonsin

Familjen Angskog hade kommit långväga, hela vägen från Helsingborg.

– Det är första gången vi besöker Tjolöholms slott överhuvudtaget. Det var en väninna som tipsade om den här platsen och slottet. Sen såg vi att det var skördefest nu i helgen och passade på, säger Laima Angskog.

– Vi var också inne i slottet, det var jättefint och jättestort. Sen käkade vi majskolv och stekt potatis, säger Emilia Angskog.

LÄS MER:Över 10 000 besökare på slottet och minskad trängsel

Förra årets skördefest blev inställd

Förra årets skördefest blev man tvungen att ställa in så nu var det extra efterlängtat berättar evenemangschef David Dagemark.

– Det är ett mat- och dryckevenemang med roliga inslag, ett kul äventyr. Det är en del av Skördetid i Halland som pågår i augusti-september, det är roligt att vara en del av det projektet, säger David Dagemark.

Under lördagen var det drygt 3700 besökare och det var stundtals långa köer och mycket folk.

– Vi övervakar hela tiden flöden och kan styra om när det uppstår köer, vilket vi gjorde under lördagen, så det har fungerat bra. Det har varit fantastiskt väder med och mycket av det som händer är utomhus och inomhus har vi begränsat antal besökare, säger han.

ANNONS

LÄS MER:Intimt och hemkärt när Albin Lee Meldau intar Tjolöholm

Nytt för i år: lokala mikrobryggerier

I magasinet kunde man under fredagen och lördagen smaka på öl från lokala mikrobryggerier.

– Jag fick frågan om jag kunde samla ihop lite olika bryggerier, så det är första gången vi gör det här, säger Christian Figved, Akia brygghus.

– Det har varit väldigt roligt. Det är våran första festival och man märker att det varit många nyfikna och att det finns ett stort ölintresse för det lokala. Mer såna här event uppskattas, säger Anton Hedin, Rocky Point Brewery.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS