Albin Lee Meldau.
Albin Lee Meldau. Bild: Fredrik Skogkvist/Pressbild

Intimt och hemkärt när Albin Lee Meldau intar Tjolöholm

På onsdagen gör Albin Lee Meldau den första av två konserter på Tjolöholms slott.
– Det känns grymt kul. Jag bodde ju i Åsa tills jag var elva år, så det känns som hemma. Till och med mormor ska komma, säger han.

ANNONS
|

Artisten Albin Lee Meldau är just nu på en omfattande Sverigeturné, och på vägen har han prickat in två utsålda konserter på Tjolöholms slott, bara ett stenkast från Åsa, där han tillbringade en stor del av sin barndom, och där han fortfarande har delar av familjen kvar.

– Det är speciellt. Jag kan ju bara åka hem till mamma och sova mellan spelningarna, säger han.

LÄS MER:Uno Svenningsson charmade publiken på Tjolöholm: ”Det är grymt fint i Kungsbacka”

Comebackturné efter pandemiuppehåll

Efter ett konsertfattigt år med pandemi har han nu kommit i gång med livespelandet igen, och under sommaren har han hunnit med ett 30-tal konserter. Speciellt för den här gången är att han uppträder helt själv, utan band.

ANNONS

– Den största skillnaden är att det blir mer interaktivt. Man kan inte stå och yla och köra på genom en hel konsert. Det blir mer snack, men det det är bara roligt, säger han.

LÄS MER:Ulrik Munther spelade på hemmaplan - berättar om uppväxten i Kullavik

”Töntigt att inte vilja vara folklig”

Materialet som framförs kommer att vara varierat, med både engelska och svenska texter. Tidigare i år släppte han den öppet Cornelis Vreeswijk-inspirerade låten ”Josefin”, som bidragit till att göra honom mer folkkär än någonsin.

– För mig är det en ära att få vara folklig. Jag tycker det är töntigt att inte vilja vara det. Om man blir erkänd för att man är duktig på något och det uppskattas så ska man väl vara tacksam? Jag är otroligt tacksam, säger han.

LÄS MER:Di Leva och Jensen om tisdagens konsert: ”Viktigt att det är från hjärtat”

Blandar nytt med gammalt

På onsdagens och torsdagens repertoar står bland annat just ”Josefin”, men även genombrottslåten ”Lou Lou”. I övrigt tänker han spela precis vad han känner för.

– Man ska aldrig spela något som man inte har lust att spela. Jag hoppas att alla som kommer får en trevlig stund och att jag lever upp till förväntningarna.

Känner du någon press?

– Nej, jag har hållit på med det här så länge nu och oavsett hur stor press jag har på mig så kommer pressen från mig själv alltid att vara större.

ANNONS

Albin Lee Meldau slog igenom internationellt som soloartist 2016 med soulpoplåten ”Lou Lou” och 2018 medverkade han i TV4-programmet ”Så mycket bättre” där han blev mer känd för den breda svenska publiken.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS