Sandra och Jacqueline slår upp portarna för Lyckoreceptet: ”Det har varit en stor dröm för oss”

Sandra Sundfors och Jacqueline Belfrage har båda två tävlat konståkning på elitnivå och när det tog slut behövde de hitta tillbaka till sin självkänsla. Efter år med fokus på träning, välmående och hälsa slår de nu upp portarna för verksamheten ”Lyckoreceptet” i Kungsbackas innerstad. Där erbjuder de bland annat snippbastu.
– Många har bokat sig till det, säger entreprenörerna.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökSuperlokaltclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgradeKungsbacka|

I Kungsbackas innerstad på Norra Torggatan 15 öppnar det snart en ny verksamhet och butik vid namn Lyckoreceptet. Det är Sandra Sundfors från Kungsbacka och Jacqueline Belfrage från Mölndal som är grundarna och tillsammans med andra kreatörer ska de nu fokusera på välmående, psykisk och fysisk hälsa – och i största mån självkänslan.

– Vi vill inte vara så fyrkantiga eftersom hälsa är ett väldigt brett område. Det som funkar för dig är det bästa lyckoreceptet, så här får man testa på olika saker och känna efter själv, säger Sandra.

LÄS MER:Nils skapade en gigantisk blomsteräng i Fjärås

Sandra Sundfors 27 år:

Licensierad personlig tränare, utbildad inom mammaträning och diplomerad äventyrspedagog. Nu studerar hon beteendevetenskap på Göteborgs universitet.

Jacqueline Belfrage 25 år:

Yogainstruktör och studerar hälsovetenskap med inriktning på kostvetenskap på Göteborgs universitet.

Båda två är tidigare elitidrottare inom konståkning och synkroniserad konståkning. De har också en podcast tillsammans som heter Lyckoreceptet.

Direkt när man kommer in i den nya lokalen möts man av ett relativt tomt rum med mycket luft. En träningsmatta, vikter i form av kettlebells och hantlar, en träningsbänk, en projektor och några hyllor samt receptionsdisk är på plats. Snart väntas rummet fyllas med fler dekorationer innan det är dags för invigning. Den pågår hela helgen, fredagen den 13 till 15 augusti.

– Framöver kommer det att vara ett rullande schema här med personlig träning, kostrådgivning, yoga, mammaträning och workshops med snippsauna, som är en tradition som sträcker sig långt bak i tiden och går ut på att ångbada sitt underliv, säger Sandra.

Med projektorn kan de skapa en virtuell miljö som tar med en till stranden, havet eller någon annan avslappnade miljö, för att ta ytterligare steg bort från vardagsstressen.

Lyckoreceptet.
Direkt när man kommer in i lokalen möts man av ett stort rum med några träningsredskap och en projektor. Här kommer det finnas plats för yoga, meditation, personlig träning, mammaträning och workshops. Bild: Sanna Puoskari

Bakgrund som elitidrottare: ”Man missbrukar sin kropp”

Fortsätter man in en liten bit i lokalen finns det en mindre butik där man kan köpa diverse olika saker så som oljor, tvålar och kristaller – och i rummet intill kan man få massage från en av de inhyrda kreatörerna som snart har alla saker på plats.

LÄS MER:David Bagare satsar ytterligare på Kungsbacka – nytt bageri

Efter erfarenheter av psykiska ohälsa på olika sätt startade Sandra och Jacqueline Lyckoreceptet redan år 2019. Sandra håller mestadels i personlig träning, medan Jacqueline fokuserar på yoga och kost. Det har på något sätt varit deras räddning från ångesten som växte fram under åren som elitidrottare inom konståkning.

– Att vara elitidrottare är många gånger inte så hälsosamt eftersom man på något sätt missbrukar sin kropp och ständigt blir bedömd utefter sin prestation. När vi sedan slutade med det så behövde vi på något sätt hitta tillbaka till vår egen självkänsla. Nu har vi lärt oss att det är viktigt att alltid sätta sin egen hälsa i första hand, säger Sandra.

Lyckoreceptet.
Sandra Sundfors är en av grundarna till Lyckoreceptet som har funnits sedan 2019. Tillsammans med Jacqueline Belfrage slår de nu upp portarna för en alldeles egen verksamhet och butik. Bild: Sanna Puoskari

”Det har varit en stor dröm för oss båda”

De insåg att det finns många vägar till en god hälsa, men att det fanns lite information om hur man skulle ta sig dit. Under de senaste åren har de samlat på sig mer kunskap, utbildningar inom träning och hälsa – och idag studerar Sandra beteendevetenskap och Jacqueline kostvetenskap.

– Vi har prioriterat en gedigen utbildning just för att vi vill få en bredare kunskap om välmående för att undvika att säga något som kan skada någon annan. Det som funkar för en person kanske inte funkar för någon annan, säger Sandra.

LÄS MER:Floristerna på Valand satsar – ny butik på gång

Snart slår de upp portarna för den nya verksamheten och butiken – och det är redan många som är intresserade av att komma dit på öppningsdagen och bokat in sig på snippsauna framöver.

– Det känns jättekul att det är så nära nu, det har varit en stor dröm för oss båda. Vi har fått mycket stöttning och har hela tiden bevarat konståkarglöden inom oss och trott på oss själva, säger Sandra.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS