David Bagare satsar ytterligare på Kungsbacka – nytt bageri

För fyra veckor sedan var det dags för David Bagare att slå upp portarna till sitt tredje kafé i Kungsbacka, och denna gång var det hela bageriet som flyttade hit från Frölunda Torg.
– Detta känns mer som hemmaplan, säger en av ägarna, Eva Pedersen.

ANNONS
LocationKungsbacka||

I slutet av 2019 var planerna för att flytta bageriet från Frölunda Torg till Hantverksgatan i Kungsbacka i full gång, men pandemin kom emellan och planerna sattes på is. Sommaren 2021 kunde dock äntligen portarna till det nya bageriet och kaféet öppnas.

– Vi bor här i Kolla, så detta känns mer som hemmaplan. Det känns helt fantastiskt, säger Eva Pedersen, som äger David Bagare tillsammans med Anders Pedersen.

Hos David Bagare är det fokus på att allt ska vara hemlagat från grunden, och med hjälp av det nya bageriet hoppas Eva på att varorna ska bli ännu bättre.

ANNONS

– Allt är nu nytt och fräscht, och vi har investerat i nya ugnar till våra stenugnsbakade surdegsbröd. Lokalerna på Frölunda Torg var väldigt slitna och låg i en källare, nu kan våra bagare se dagsljuset istället.

LÄS MER:Surdegsexperten Kenny gör succé med sitt lilla bageri i Kullavik: ”Det är sjukt roligt”

Kaféet var bara en bonus

Från början var planen att det bara skulle bli ett bageri på Hantverksgatan, men när de såg lokalen ändrades planerna, och det blev ett litet kafé med några bord i anslutning till bageriet.

– Jag tror även att kunderna tycker det är kul att se en glimt av bageriet och känna doften, och veta att det är här som allt bakas, säger Eva.

Nu finns David Bagares sortiment på tre ställen i Kungsbacka. Vid Kungsbacka torg, Kungsmässan och det nyöppnade på Hantverksgatan. Sortimentet kommer att vara detsamma, men med tiden kommer Eva att försöka flytta var vissa saker säljs.

– Vi vill att det ska vara mer fokus på kafé i Kungsmässan och vid torget, och att det sedan är hit man ska komma för att handla bröd och beställa sina tårtor. Men det kan nog ta ett tag innan det blir så.

Under de fyra veckorna när det nya bageriet och kaféet haft öppet har både kunder och positiv respons kommit som på räls.

ANNONS

– Jag hoppas att det håller i sig. Det är nu mycket mer äldre som har hittat hit, och även de som jobbar här i närheten kommer och köper mackor, säger Eva.

LÄS MER:Anrika Jönssons får nytt liv – Våffelbruket öppnar i Gottskär

En ny anställd i samband med öppningen

I samband med det nya kaféet har Eva behövt anställa en till. Och personen som blev ansvarig för att ta hand om försäljningen på kaféet blev Lisa Ziegler.

– Det har varit en väldigt trevlig stämning under dessa veckor, och det har redan börjat komma några stammisar som kommer tillbaka, säger Lisa.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS