Romeo har äntligen hittat hem till sin Julia

Efter ungefär en månad på rymmen har diamantfasanen Romeo äntligen fått komma tillbaka till sin Julia. Det blev ett dramatisk infångande där en oväntad lösning kom till hjälp. Stridsläten från andra diamantfasaner blev räddningen – och nu går Romeo nöjt hemma i hägnet.
– De satt och kuttrade här igår när han kom hem, så de har nog saknat varandra, säger Susanne Börjesson Phillips, som driver Allekulla gård.

ANNONS
LocationOnsala||

Mariedal, Buerås och Skällared. Diamantfasanen Romeo har tagit sig en rejäl tur på Onsalahalvön efter att han rymt från Allekulla gård. Och han har engagerat många.

– Jag har fått samtal hela tiden från underbara människor som vill hjälpa till. De har försökt fånga in honom, lura honom med nät och in i burar, säger Susanne Börjesson Phillips, som driver familjegården Allekulla gård.

Hon fortsätter:

– Men han är listig och snabb så han har hela tiden lyckats komma undan även när han har ätit frön direkt ur handen på folk.

Youtube blev räddningen

Det var också Romeos listighet som skulle bli hans fall när systerdottern Annika Lindkvist under gårdagen kom på den briljanta idén: spela upp stridsläten från andra diamantfasaner på Youtube.

ANNONS

De fick samtal under fredagen att han hade synts i Skällared.

– Vi hade försökt fånga in honom i en och en halvtimme och vi alla var nära på att ge upp. Man märkte att han började röra sig mot skogen. Jag vet inte hur jag kom på det men direkt när han hörde ljudet reagerade han och flög upp, berättar systerdottern.

Hon slängde in telefonen i buren och Romeo flög efter.

– Jag vet inte hur han hade någon energi kvar men det var så skönt när han väl var infångad. Sen fick jag äran att släppa ut honom hemma, det var härligt att se när han kom hem äntligen, säger Annika Lindkvist.

Satt och kuttrade tillsammans

Under lördagen strosade Romeo runt i hägnet med de andra exotiska fåglarna på Allekulla gård. Obrydd över den uppståndelse han skapat.

Partnern Julia verkar nöjd över att ha sin Romeo tillbaka.

– Det är så mysigt. De satt och kuttrade här igår när han kom hem, så de har nog saknat varandra, säger Susanne Börjesson Phillips.

Största oron: Räven

Familjen är också väldigt glada över att han är helskinnad tillbaka.

– Det man har varit orolig över är om räven skulle tagit honom men nu vet vi att han kan flyga väldigt bra. För han sticker uppåt, så när man har försökt fånga in honom så har han flugit rätt upp i luften, flera meter, säger systern Jeanette Börjesson.

ANNONS

– Vi vill tacka alla som har hjälpt till. Det är så många som har engagerat sig och nu är han äntligen hemma igen, säger Susanne Börjesson Phillips.

LÄS MER:Alla ville klappa alpacka på Allekulla gård

LÄS MER:Exotisk fågel siktad i Onsala: ”Sannolikt på rymmen”

LÄS MER:Romeo fortfarande borta – Julia ropar efter honom

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS