Reparationskostnader på miljonbelopp efter olyckan med TMA-bil på E6:an

En personbil rammade en så kallad TMA-bil sent under söndagskvällen på E6 vid Fjärås, i södergående riktning. Föraren till TMA-bilen klarade sig helt oskadd men föraren till personbilen fick föras till sjukhus.
– Bilen måste repareras, skyddet är helt skrot, säger bärgaren och vd:n Björn Halldin på Bärgningstjänst Fjärås.

ANNONS
|

Det är nu två olyckor på tre månader där en så kallad TMA-bil blivit påkörd. TMA står för Truck Mounted Attenuator, eller på svenska: fordonsmonterade energiabsorberande påkörningsskydd. Konstruktionen är designad för att kollapsa under kontrollerade former vid en påkörning och på så sätt minska krockvåldet.

LÄS MER:Bil har voltat på E6-avfart vid Frillesås

Arbetade med en däckexplosion

Det var precis det som hände under söndagskvällen när en personbil körde in i ett TMA– fordon som stod på E6 i södergående riktning.

– Vi var där och arbetade med en däckexplosion på en lastbil. Min chaufför satt inte i TMA-lastbilen utan stod utanför och pratade med däckfirman när olyckan skedde, säger Björn Halldin.

ANNONS

LÄS MER:Olyckslarm från E6 – fem bilar i krock

TMA-bilar används numera rutinmässigt vid underhåll eller andra arbeten på hårt trafikerade vägar med höga farter. Fordonen är avgörande för att vägassistansarbetare ska kunna utföra sitt arbete. Björn Halldin har vittnat om två olyckor på tre månader nu och han säger att det beror på bristande respekt för vägarbete.

– Det är ingen som tar hänsyn till att det pågår ett arbete. Min bedömning från platsen i går kväll är att föraren inte bromsade utan körde i full hastighet och det är 110 kilometer i timmen på den sträckan, säger Halldin.

LÄS MER:Björn körde rammade TMA-bilen – klev ur oskadd: ”Hann aldrig bli rädd”

Reparationskostnader på miljonbelopp

Olyckan som skedde i maj resulterade i att Fjäråsföretagets skyddsfordon fick åka in på reparation i tre månader, det gjorde att bärgningstjänsten i Fjärås fick ta in en extrabil för att kunna utföra sitt arbete. Det är nu den bilen som blivit påkörd och nu också ska in på reparation.

– Det är ju reparationskostnader på miljonbelopp per bil. Den som blev påkörd i maj har varit borta i tre månader och kommer väl tillbaka om tre, fyra veckor. Nu när den här bilen ska in på reparation måste vi hitta ett ersättningsfordon till dess att bilen är tillbaka från verkstaden, så det blir ju ett avbrott i vår verksamhet, säger Halldin.

ANNONS

LÄS MER:Ung man död efter trafikolycka i Onsala

Vi har fått uppgifter om att det kan röra sig om en Tesla som haft autopilot på, vad vet du om det?

– Inte ett smack, jag har inte pratat med föraren, personen färdades till sjukhus direkt. Men jag kan bekräfta att det var en Tesla som var inblandad i olyckan, säger Björn Halldin.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS