Rekordstor uppslutning i Saga-loppet: ”Jättebra grej”

När Saga-loppet till förmån för Barncancerfonden genomfördes för fjärde gången var det med större engagemang än någonsin tidigare. Enligt arrangörerna var det närmare 400 personer på plats.
– Det är väldigt mysigt att se folk komma tillbaka år efter år, säger Kristoffer Grimgard som tillsammans med frun Camilla Grimgard ligger bakom arrangemanget.

ANNONS
|

Ballonger, lotteri, frukt och dricka – och så ett lopp såklart. På lördagen var det full rulle både vid start och målgång i Kungsbackaskogen när Saga-loppet arrangerades för fjärde gången. Och 2022 års upplaga ser ut att slå tidigare lopp med råge vad det gäller engagemang och deltagande.

– Vi hade 140 föranmälda, men under dagen så har det nog varit upp emot 400 personer här som har deltagit, säger en glad Kristoffer Grimgard.

Årets lopp var det fjärde som Kristoffer och Camilla Grimgard arrangerade. Bakgrunden till evenemanget är att deras dotter Saga förlorade kampen mot cancer endast fyra år gammal (se separat artikel nedan).

ANNONS

– Vi ville hedra henne med något. Det finns många sorters lopp, men vi valde det som kallas Run of Hope, och allt det här är till förmån för Barncancerfonden, berättar Kristoffer Grimgard.

Överträffar sannolikt målet med råge

De första två åren som loppet genomfördes samlade man in omkring 50 000 kronor per tillfälle. Förra året blev det 70 000, och den här gången siktar arrangörerna på 100 000. Ett mål som redan under lördagen ser ut att överträffas rejält.

– Vi har redan fått in 80 000 kronor, och kaféet och lotteriet brukar dra in omkring 40 000.

Så då lär ni klara målet med marginal?

– Oh ja, det kommer vi att göra. Det kanske låter kaxigt men jag är ödmjuk, säger Kristoffer Grimgard.

Han förklarar att förutom anmälningsavgifter och lotterier kommer i år mer pengar än tidigare genom företagssponsring.

– Vi har Olivia hemtjänst som ställt upp, larmbolaget Verisure, Länsförsäkrningar... och sedan kommer det in pengar från andra håll. En del samlar in genom att skänka pant och så vidare, säger Kristoffer Grimgard.

Passade på att delta

De flesta som Kungsbacka-Posten pratar med på platsen vid start- och målgång har varit med tidigare. Ett gäng är familjen Riaz.

ANNONS

– Jag och Charlie har sprungit. Pappa Nadeem och Alice har väntat här, berättar Pernilla Riaz.

Har ni varit med förut?

– Ja, alla gånger faktiskt, fortsätter hon.

Glada löpare. Lilla Hulda och mamma Åsa sprang loppet för första gången. Dessutom hann de med en liten paus vid lekplatsen längs slingan.
Glada löpare. Lilla Hulda och mamma Åsa sprang loppet för första gången. Dessutom hann de med en liten paus vid lekplatsen längs slingan. Bild: Daniel Blomqvist

Men för somliga är det premiär. Snart kommer den strålande glada löparen Hulda och rusar in mot mål. Hon är så långt före mamma Åsa att hon vänder tillbaka och tar en målgång till.

– Det är första gången vi är med. Vi hade faktiskt missat att det här var i dag. Men vi såg det när vi gick förbi så vi anmälde oss. Det här är ju en jättebra och viktig grej, säger Åsa.

Dessutom blev det mer än bara löpning.

– Vi stannade till och lekte på lekplatsen där uppe också, fortsätter Åsa.

Hulda passar på att dricka lite vatten och verkar nöjd.

Vad var bäst med den här dagen?

– Allting! säger hon.

Glada för allt

Paret Grimgard är minst sagt nöjda med att så många slutit upp. Både de som är nya men inte minst de som återkommer år efter år.

– Vi uppskattar det här jättemycket. Det är så roligt att så många fortsätter att komma hit och vara med. Så länge människor fortsätter att komma så kommer vi att fortsätta arrangera, säger Camilla Grimgard.

ANNONS

– Det är väldigt mysigt att se folk komma tillbaka år efter år, säger Kristoffer Grimgard.

LÄS MER:Sebastian såg mystisk val utanför Kungsbacka: ”En chock”

LÄS MER:Cecilia från Kullavik såg en tromb: ”Mäktigt”

LÄS MER:Här går eleverna till vallokalen – matsalen ska få nytt namn

ANNONS