På torsdagen den 24 februari invaderade Ryssland Ukraina. I hela Europa förändrades säkerhetsläget. I Sverige har bland annat flera myndigheter höjt sin beredskap. Arkivbild.
På torsdagen den 24 februari invaderade Ryssland Ukraina. I hela Europa förändrades säkerhetsläget. I Sverige har bland annat flera myndigheter höjt sin beredskap. Arkivbild. Bild: Håkan Johansson

Region Halland upprättar stabsfunktion

På grund av kriget i Ukraina upprättar nu Region Halland en stabsfunktion, det rapporterar P4. Funktionen ska bidra till att regionen blir extra vaksamma på vissa områden, som till exempel kommunikation och it-säkerhet.

ANNONS

Det var under tisdagen som Region Halland upprättade den nya och tillfälliga stabsfunktionen. Den ska bidra till att man blir extra vaksam på vissa områden, till exempel som kommunikation och it-säkerhet, rapporterar P4 Halland.

– Vi bevakar vår it-säkerhet och vidtar de åtgärder vi kan för att skydda oss från störningar i vår it-miljö. Vi bevakar också vår kommunikation, så att det som sägs är sant och för att motverka ryktesspridning, säger Anders Nilsson, säkerhetschef på Region Halland, till P4 Halland.

LÄS MER:Massiv uppslutning för insamling till Ukraina: ”Jag fortsätter tills kriget är slut”

LÄS MER:Butiken samlar saker till Ukraina – översvämmade av engagemanget

Han är också den som leder stabsfunktionen och han berättar för radiokanalen att det även handlar om att ha koll på materialförsörjningen och säkra leveranser.

ANNONS

– Vi säkrar upp våra leverantörer så att vi kan få de leveranser som vi behöver för att kunna bedriva vår verksamhet, säger han.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS