Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka, hyllar Izabella Engströms civilkurage i helgen.
Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka, hyllar Izabella Engströms civilkurage i helgen. Bild: Kenny Hjälte

Polischefen om Izabellas ingripande: ”Hedervärt”

Hon hyllas på sociala medier och nomineringarna till Årets Kungsbackabo fortsätter hagla in. Även Kungsbackapolisen lovordar Izabella Engströms civilkurage i helgen.
– All heder till henne. Hennes agerande är verkligen föredömligt, säger polischefen Krister Adolfsson.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Det var en händelserik lördagskväll för 19-åriga Izabella Engström från Fjärås, som vid två tillfällen kom i kontakt med polisen. Första gången var när hon bevittnade en man som körde in vid en mack i Särö. Hon insåg att mannen var märkbart påverkad och lyckades uppehålla honom tills polisen kom. Polischefen i Kungsbacka, Krister Adolfsson, förklarar att den här typen av larm är vanliga till polisen.

LÄS MER:Thomas tvekade aldrig – sprang mot lågorna och räddade paret: ”Hoppas fler vågar”

– Det är inte helt ovanligt att vi får såna samtal. Men det som sticker ut är att hon tar det ett steg till genom att försöka uppehålla honom, vilket är föredömligt av henne att agera så, säger han och fortsätter:

ANNONS

– Sen är det såklart upp till var och en att bedöma en situation och sin egen förmåga. Men det hon gör är fantastiskt bra och hon gör en rimlig bedömning. Det är verkligen plus på hennes konto, säger Krister Adolfsson.

Och det skulle visa sig att Izabella Engström inte bara där och då under kvällen var på rätt plats vid rätt tillfälle. När hon var på väg hem och passerade Onsalamotet så såg hon plötsligt hur en ung kille ramlade ner i ett dike.

LÄS MER:Nu kan du bestämma vem som blir Årets Kungsbackabo: ”Bör finnas gott om hjältar”

Larma: ”Det minsta du kan göra”

Hon stannade bilen och hittade en till kille som svimmat av med huvudet ner i vattnet. Hon försökte få kontakt med honom medan en annan bil ringde 112.

– Hon har helt uppenbarligen varit på rätt plats vid rätt tillfälle. Jag hoppas ju att var och en som hade passerat de här två killarna hade stannat, när vi ser någon som är skadad men jag tror nog tyvärr att en och annan hade kört förbi. Förhoppningsvis hade de larmat i alla fall, det är det minsta man kan göra i en sån situation. Som man ska göra, säger Krister Adolfsson och fortsätter:

– Sen vet jag inte hur illa det kunnat gå för de här killarna om hon inte stannat. Men jag kan föreställa mig att det kunnat gå rätt illa.

ANNONS

LÄS MER:Bosse räddades från klippavsatsen – efter tre timmar i regnet

Polischefen: ”All heder till henne”

Han förstår om man är rädd för att ingripa vid pågående brottslighet och tycker att man då ska tänka sig för.

– Men ett fall som detta, det är ju vad vi vill att man ska göra. Stanna, titta vad som händer, hjälpa, rädda liv och larma. Att handlingskraftigt agera i den här typen av händelser är hedervärt. All heder till henne. Hennes agerande är verkligen föredömligt, säger polischefen.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS