Jill Johnson gästar Tjolöholms slott den 19 augusti.
Jill Johnson gästar Tjolöholms slott den 19 augusti. Bild: Edith Camilla Svensson

Klart: Jill Johnson till Tjolöholms slott i sommar

Det blir en stjärnspäckad sommar på Tjolöholms slott. Nu står det klart att även countryprofilen Jill Johnson gästar slottet i augusti.
– Jag har nog aldrig tidigare varit så förväntansfull inför en sommarturné förut, säger hon.

ANNONS
|

Sedan tidigare står det klart att artistuppbådet som gästar Tjolöholms slott i sommar är något i hästväg. Eller vad sägs om namn som Markus Krunegård, Albin Lee Meldau, Anna Ternheim och Petra Marklund, för att nämna några.

Nu är ytterligare en folkkär musiker klar för en sommarspelning vid slottet. Det rör sig om låtskrivaren och countrysångerskan Jill Johnson som den 19 augusti gästar Tjolöholms slott tillsammans med tre musiker. Spelningen är en del av Jill Johnsons sommarturné som fått namnet ”Rose Garden”. Det är även namnet på artistens nya singel som släpps nästa fredag.

LÄS MER:Mat och konst lockade folk till årets Urban Garden Day

LÄS MER:Sommarbutiken på Tjolöholm avlastar ordinarie butiken

”Aldrig varit så förväntansfull”

– Jag har nog aldrig tidigare varit så förväntansfull inför en sommarturné förut, längtan har varit stor att få komma ut och möta arrangörer och publik, säger Jill Jonson i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Turnén har döpts efter min kommande singel, ”Rose Garden”, som är en låt som jag har pratat om att släppa sedan jag var i övre tonåren. Lynn Andersons 70-talshit blir ytterligare en pärla från Music Row i Nashville som jag ständigt återkommer till, fortsätter hon.

Jill Johnson är född 1973 i Ängelholm och gjorde sin solodebut som countrysångerska bara 14 år gammal, vid en countrygala i Danmark. 1998 vann hon Melodifestivalen med sin låt ”Kärleken är” och Jill Johnson har under sin långa karriär släppt närmare 30 album. Under fyra säsonger ledde hon det hyllade tv-programmet ”Jills veranda” där hon bjöd in svenska artister att utforska den amerikanska staden Nashville tillsammans med henne.

LÄS MER:Då kommer Markus Krunegård till Tjolöholms Slott

LÄS MER:Kommunen vill minska trängseln med en tävling i naturen: ”Bra kombination”

Och nu står det alltså klart att Jill Johnson ger sig ut på turné i sommar där den vackra miljön vid Tjolöholms slott blir ett av stoppen.

– Ur en annorlunda tid har det fötts kreativitet och inspiration och jag har aldrig skrivit så mycket musik själv som jag har gjort under den här perioden, vilket har varit ett stort steg för mig. Även om jag fortfarande skriver med andra så kommer flera låtar på nästa platta varit skapade i stunder när jag önskat att jag varit ute och spelat, säger Jill Johnson.

ANNONS

– Albumet kommer först i höst men som vanligt kommer jag blanda nytt och gammalt på mina konserter, jag kan inte hålla mig från att få spela upp nytt material för min härliga publik för feedbacken är alldeles för värdefull, avslutar hon.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS