Öppningen av Ikea i Kållered skjuts upp – på obestämd tid

Öppningen av Ikeas nya varuhus i Kållered skjuts upp på obestämd tid. Företaget hänvisar till utmaningar de inte kunnat förutspå.

ANNONS
|

Tanken var att Ikeas nya varuhus i Kållered skulle slå upp sina portar för allmänheten 30 september. Så sent som den här veckan var det fortfarande planen.

Nu har företaget fattat ett annat beslut.

– För allra första gången i Ikeavärlden testar vi ett unikt robotlager som automatiskt plockar produkter som kunden annars hade plockat varuhusets ta själv-lager. Syftet är att underlätta för personal och kunder och skapa en bättre köpupplevelse. Eftersom det är helt nytt, har det medfört utmaningar som vi inte har kunnat räkna med, säger Mattias Hennius, pressansvarig på Ikea Sverige.

LÄS MER:Då öppnar Ikeas nya varuhus i Kållered

– Det betyder på ren svenska att det automatiserade robotlagret i dag inte levererar med den kvalitet som vi önskar. För att känna oss trygga i att kunna erbjuda det vi vill, har vi beslutat oss för att förlänga testperioden av lagret och därmed flytta fram datumet för öppningen.

ANNONS

Vad är det för utmaningar som lagret har fört med sig?

– Lagret fungerar och är uppe och kör, men inte med rätt kvalitet. Jag kan inte gå in exakt på detaljer.

Har ni bestämt ett nytt datum?

– Nej, det har vi inte gjort. Vi satsar allt på att arbeta med det här, och direkt när vi känner oss trygga med att det uppnår rätt kvalitet går vi ut med det.

LÄS MER:Kvinnan shoppade på Ikea – mannen visade sin penis

Det gamla varuhuset skulle stängas i och med invigningen av det nya. Som läget är nu kommer Ikea Sverige i stället att hålla det öppet en tid till.

Att tio procent av produkterna saknas och att vi befinner oss i en pandemi har ingenting med beslutet att göra?

– Precis, det har det inte. Att vi inte har alla produkter inne är ingenting nytt och akut. Den allra största majoriteten av produkterna finns.

Är det ett stort bakslag för Ikea?

– Jag skulle säga såhär: När man driver utveckling och jobbar med innovation kan det uppstå utmaningar. Det är en del i det. Vi har funnits i Kållered sedan 1972, i 50 år. Vi vill vara kvar i minst 50 år till. Därför känner jag att det är rätt beslut att flytta fram datumet så att vi är säkra på att allt blir så bra som möjligt, säger Mattias Hennius.

ANNONS

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS