Onsalas mest nyfikna älg – här kikar hon in på altanen

Strax efter halv åtta på lördagsmorgonen kom hon släntrande med sina två kalvar, klev in i trädgården, spanade in altanen – och gick sedan vidare. Johan Sandberg lyckades få en bild på när Onsalas mest nyfikna älgko besökte grannen.
– Helt odramatiskt, men ett mäktigt möte, säger han.

ANNONS
|

Familjen Sandberg bor på Råö, långt ute på Onsalalandet. Närheten till naturen märks dagligen men på lördagsmorgonen fick den lite extra guldkant.

– Vi är ju vana vid kor härute, men den här morgonen kom en älgko gående, tillsammans med sina två kalvar. De stod en stund på vägen och tittade sig omkring, sedan klev de in hos grannen, rakt in i deras trädgård, berättar Johan Sandberg.

Snabb med kameran

Han fick snabbt fram mobilen och fick bland annat en bild på när älgkon ställer sig med frambenen på altanräcket och spanar in vad som händer på andra sidan.

– Det var helt odramatisk, men man slås ju av att det är väldigt vackra djur, och att de är otroligt stora, säger Johan Sandberg.

ANNONS

Men familjen älgs visit varade inte länge.

– Nej, hon tittade sig omkring, sedan vandrade hon vidare över kullen bakom våra hus och bort emot ett skogsområde. Jag skulle tro att det är där de brukar hålla till, säger Johan Sandberg.

Låg och sov

Grannen Lennart Jonsson märkte ingenting av det ståtliga besöket, eller att skogens drottning kikat in på altanen.

– Nej, jag fick veta detta först när Johan skickade över bilden. Det var ju lördagsmorgon, vi låg faktiskt och sov, men vi förstår ju att vi missat ett piggt och ståtligt morgonbesök. Men älgjakten i Halland börjar ju nu, kanske har det smällt i skogarna så att hon blivit skrämd och vandrat ner över ängarna, säger han.

LÄS MER:Älgen som älskar päron – fångades på film i Kläppa

LÄS MER:Älgen väntar på bilarna – sen fortsätter han på gångbanan: ”Kom från havet”

LÄS MER:Älg attackerade Sven på kvällspromenaden

ANNONS