Älg attackerade Sven på kvällspromenaden

Sven Grill, 70, var ute och gick med hunden på Onsalahalvön i söndags kväll när en älgko hoppade över ett staket och slog honom till marken. Först efter att hans hund, Joplin, fått älgen att ge sig av kunde han ta sig hem igen.
– Jag hade sannolikt en väldig tur i oturen, säger han.

ANNONS
|

Det var mitt i den mest spännande etappen av valvakan som Sven Grills hund insisterade på att det var dags att gå ut på en promenad. Efter några hundra meter noterade de att en älgko med kalv stod i en trädgård längs med vägen.

– Då hoppade den över staketet och det är några sekunder där som bara är blankt i mitt minne, säger Sven.

Älgen sprang rakt på honom och han stöp i marken, vilket Norra Halland var först att berätta. I efterhand har han noterat att han har ett stort blåmärke på magen, där älgen måste ha träffat.

ANNONS

– Hunden sprang i väg och jag vet att jag såg åt det hållet för att se vad som hände med Joplin, som hunden heter. Då sprang Joplin uppför backen och så satte kon iväg efter.

Fick en spark på låret

I samband med detta fick han en spark på låret från älgens klöv. När hunden strax därefter kom tillbaka utan älgkon, skyndade de båda sig iväg hem. Väl hemma noterade Sven att benet var täckt av blod, hela vägen ner i skon. Han satte sig i bilen och åkte direkt till akuten.

– När man tänker på det så hade jag sannolikt en väldig tur i oturen och ett stort tack till hunden som drog bort kon. Hon hade ju kunnat stå och stampa på mig, det hade bara blivit köttfärs kvar.

”Nu är jag rädd”

Han har i efterhand försökt få polisen och länsstyrelsen att fatta beslut om att älgen måste avlivas, berättar han.

– Jag tycker att det är för jävligt, säger han.

Därför vågar han inte längre gå några längre promenader i området. Det blir istället fram och tillbaka till grannens hus.

– Jag brukar inte vara rädd, men nu är jag rädd.

LÄS MER:Bil krockade med vildsvin – en person till sjukhus

LÄS MER:Älgen som älskar päron – fångades på film i Kläppa

LÄS MER:Se unika bilderna – här är djuren som tar ekodukten över E6: ”Mycket spring”

ANNONS