”Ett fantastiskt gensvar”, säger Röda Korsets verksamhetschef Anna-Leena Kuronen om den första tiden i nya butiken på Storgatan.
”Ett fantastiskt gensvar”, säger Röda Korsets verksamhetschef Anna-Leena Kuronen om den första tiden i nya butiken på Storgatan. Bild: Mats H Ljungqvist

Nya Röda Korset-butiken blir kvar på Storgatan

Röda Korsets Second Hand-butik på Storgatan skulle egentligen bara ligga kvar över sommaren. Nu har de skrivit kontrakt för ett helt år till.
– Vi är tokglada. Gensvaret har varit fantastiskt, säger verksamhetschefen Anna-Leena Kuronen.

ANNONS

Butiken öppnade i våras som en avknoppning från den större second hand-verksamheten på Inlag. Läget är ett av de bästa i innerstaden och tanken har hela tiden varit att sälja utvalda och lite speciella saker. Längre än över sommaren sträckte sig inte varken planering eller kontrakt.

Men försäljningen har redan gått över förväntan och när chansen kom att förlänga hyran ett helt år till så satte Röda Korset pennan till papperet direkt. Det nya kontraktet sträcker sig nu ett helt år framåt.

LÄS MER:Röda korsets secondhand tar plats på fina gatan

– Vi är tokglada för detta. Gensvaret har varit fantastiskt, förra veckan skickade vi iväg 20 000 kronor i överskott från försäljningen här, säger Anna-Leena Kuronen, verksamhetschef på Röda Korset i Kungsbacka.

ANNONS

Storgatan anses vara ett av innerstadens bästa affärslägen, men Anna-Leena Kuronen påminner om att det inte är något egenvärde i att ligga på fina gatan.

Röda Korsets uppdrag är att dra in så mycket pengar som möjligt, till hjälpbehövande och människor i nöd runt om i världen.

LÄS MER:Second hand i finrummet – Stadsmissionen tar plats på Kungsmässan

– Men för oss är butiken på Storgatan ett perfekt skyltfönster för hela vår verksamhet och vi når helt andra kunder här. Hit kommer inte bara second hand-människor, här når vi folk som bara släntrar förbi, eller som nu på sommaren, väldigt mycket turister, säger Anna-.Leena Kuronen.

Är det något särskilt som sticker ut i försäljningen?

– Ja, vi har redan sett att turistiga grejor säljer direkt. Älgar, glasskulpturer av dansande midsommarbrudar, saker som vi som bor i Sverige inte tänker så mycket på. De säljer direkt, jag har mött alla nationaliteter i butiken, ryssar, kroater, portugiser, många turister som släntrar in när de sett något i skyltfönstret, säger Anna-Leena Kuronen.

Men det allra roligaste med den med att öppna den nya second hand-butiken mitt i stan har varit gensvaret från Kungsbackaborna, tillägger Kuronen.

– Ja, vi har fått så mycket positiv respons sedan vi öppnade. Det är så många glada kunder som kommer in och säger att ’vad roligt att ni finns här i innerstaden’. Då känns det naturligtvis fantastiskt roligt att vi kommer att bli kvar här ett helt år till.

ANNONS

LÄS MER:Följ med till Tjolöholm på bakluckeloppis - fynda scenkläder och antikt

Överskottet från försäljningen förra veckan skickades till Röda Korsets arbete i Indien och Yemen. För närvarande arbetar Röda Korset med insatser i Tyskland och Belgien, efter den senaste tidens förödande skyfall och översvämningar i området.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS