Snart öppnar Röda korset en butik inne i centrum. Anna-Leena Kuronen har fått svara på många frågor från intresserade förbipasserande.
Snart öppnar Röda korset en butik inne i centrum. Anna-Leena Kuronen har fått svara på många frågor från intresserade förbipasserande. Bild: Malin Vive

Röda korsets secondhand tar plats på fina gatan

Röda Korset öppnar en ny second hand-butik inne i Kungsbacka centrum om ett par veckor och Anna-Leena Kuronen är i full färd med att leta efter bokhyllor.
– Vi har väntat länge på detta, det kommer lyfta innerstaden.

ANNONS
|

Röda Korsets stora affär vid Inlag får snart en lillasyster inne i stan.

Verksamhetschefen i Kungsbacka Anna-Leena Kuronen har haft spaning efter en bra lokal inne i centrum i ett par år och för ett par veckor sedan fick hon plötsligt napp.

En lokal med bästa möjliga läge mitt på Storgatan blev ledig och efter en rekordsnabb överläggning slog man till genast.

– Det känns verkligen roligt, det behövdes en second handaffär här, säger hon.

LÄS MER:Second hand i finrummet – Stadsmissionen tar plats på Kungsmässan

Målet är att det ska bli norm för kungsbackaborna att handla begagnat.

– Det både miljömedvetet och bidrar till välgörenhet. Med en butik kan alla hjälpa till lite grann.

ANNONS

Efterlyser bokhyllor

Anna-Leena har fullt upp för att hinna. Röda Korsets nya centrumbutik öppnar redan i början av maj och ännu är lokalen nästan tom. Först och främst behövs billy-bokhyllor att ställa varorna i. Men allt ska ju ske ideellt, så nu lägger hon ut efterlysningar.

– Vi tar gärna emot sådana, om någon har över.

Laila Dryselius och Marianne Olsson tittade in när Anna-Leena Kuronen gjorde i ordning skyltfönstret i Röda korsets nya centrumbutik i Kungsbacka.
Laila Dryselius och Marianne Olsson tittade in när Anna-Leena Kuronen gjorde i ordning skyltfönstret i Röda korsets nya centrumbutik i Kungsbacka.

Sortimentet i den nya butiken blir det vanliga; dam- och herrkläder, prylar och böcker. Det kommer inte vara inriktat på någon speciell nischad stil eller hippa kläder.

– Nej, det blir som en helt vanlig second hand, där man kan hitta allt möjligt. Högt och lågt. Det ska ju vara lite av sakletning, det är ju det roliga, säger Anna-Leena Kuronen.

Generöst folk i Kungsbacka

Intäkterna går direkt till Röda Korsets arbete. Just nu går många insamlingar till bland annat covidbekämpning i flyktingläger och Anna-Leena har stora förhoppningar:

– Kungsbackaborna är otroligt generösa. Förra året skickade vi 800.000 härifrån, det kändes fantastiskt.

Inlämning av kläder och annat till Röda Korset kan inte göras i nya butiken utan ska som vanligt göras ute på Verkstadsgatan.

ANNONS