Nu kan hela högstadiet få flytta samtidigt från Åsa Gårdsskola

Efter beslutet att flytta högstadiet på Åsa Gårdsskola successivt till Åsaskolan har många lärare valt att säga upp sig och eleverna pratar om att byta skola. Nu ska kommunen utreda frågan ytterligare om att istället flytta hela högstadiet samtidigt.
– Min bedömning är att det nu finns skäl att utreda om det är möjligt, säger skolchefen Maria Andersson i ett pressmeddelande.

ANNONS
LocationÅsa i Kungsbacka||

Turerna har varit många kring Åsa Gårdsskola, som redan är för liten för eleverna som går där. Efter en omfattande lokalutredning togs beslutet att flytta högstadiet successivt till Åsaskolan. Det gjorde att lärare valde att säga upp sig, bland annat på grund av ovissheten inför framtiden.

LÄS MER:Gårdsskolans föräldrar: Vi kräver möte med politikerna

Skolchefen: ”Finns skäl att utreda”

Det har varit inställda lektioner och en elev beskrev situationen på skolan som kaotiskt till Kungsbacka-Posten. Efter flera möten med föräldrarna där rektor, skolchef och politiker fått ta del av deras åsikter ändrar sig nu förvaltningen för förskola och grundskola och kommer utreda frågan ytterligare.

– Min bedömning är att det nu finns skäl att utreda om det är möjligt och blir bättre för eleverna om vi flyttar hela högstadiet samtidigt istället för successivt, säger Maria Andersson i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Oro inför sammanslagning av skolor: ”Får inte ihop det”

Utredningen ska sen lämnas för politisk hantering

Beslutet att flytta högstadiet står fortfarande kvar men förvaltningen ska se över möjligheten att flytta alla elever till Åsaskolan med start till höstterminen 2022. Orsaken till att förvaltningen har ändrat sig är att man nu anser att det är flera som tycker att det är det bästa alternativet, säger Maria Andersson i pressmeddelandet.

– I min roll som skolchef ingår att hela tiden se hur vi kan förbättra och utveckla verksamheten för våra elever. När det finns skäl för det ska jag överlämna förslag till politisk hantering, säger Maria Andersson.

LÄS MER:Efter lärarflykten – rektor kallar till krismöte

Utredningen kommer bland annat att se över lokalfrågan och frågan om en samtidig flytt ur ett barn- och vårdnadshavarperspektiv. Det ska ske i dialog med elevråd, brukarråd och lärare. Utredningen ska vara klar innan jul och eleverna på Åsa Gårdsskola kan i så fall börja på Åsaskolan till hösten.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS