Nu kan du köpa din egen skog i Kungsbacka – med tillhörande sjö

Sitter man på ett antal miljoner kan Håfors skogsegendom få nya ägare. En plats på 129 hektar som enligt mäklaren attraherar olika intressenter i form av tillväxt och ett rikt friluftsliv. Fredag är sista dagen att lägga sitt bud.
– Folk håller ofta in i det sista, säger Mikael Axelsson, mäklare på Areal.

ANNONS
|

Vill man bli ägare till ett stort skogsområde ligger nu Håfors skogsegendom till salu. Som namnet vittnar om ligger fastigheten på 129 hektar i Håfors i Kungsbacka kommun.

Enligt Mikael Axelsson, jägmästare och fastighetsmäklare på Areal, är det här en optimal plats som attraherar på olika sätt.

– Den typiske köparen är någon som dels är intresserad av att äga skogsmark i form av avverkning, tillväxt och investering. Dels är det någon som gillar friluftslivet, eftersom man kan fiska och jaga här, säger han.

Håfors skogsegendom har en egen väg samt sjö med bryggor och badplats. Det finns även en jaktstuga som man kan övernatta i, eller för att återhämta sig under jakten. Men det är inte en plats att bo på året runt som det ser ut i dagsläget, berättar Mikael Axelsson.

ANNONS

16 miljoner: ”Mervärde i form av jakt”

Håfors skogsegendom är en del av en större gård, där den nuvarande markägaren som har hästar och driver hästverksamhet vill behålla gården där hen bor. Nu vill markägaren dela upp skogen och sälja.

– Det här är en stor skogsfastighet i de här trakterna. Utåt kusten finns det mycket småbruk och mindre gårdar där genomsnittsfastigheten är runt 25 till 30 hektar, säger han.

Mikael Axelsson, jägmästare och fastighetsmäklare på Areal, har jobbat i branschen i 20 år. Han berättar att Håfors skogsegendom sticker ut på grund av dess storlek.
Mikael Axelsson, jägmästare och fastighetsmäklare på Areal, har jobbat i branschen i 20 år. Han berättar att Håfors skogsegendom sticker ut på grund av dess storlek. Bild: Areal

På så vis skiljer sig Håfors skogsegendom som har en yta på 129 hektar, inklusive 11 hektar vatten. Sitter man på 16 miljoner kronor kan man inom kort bli ägare till marken.

Prissättningen är baserat på en kombination av kubikmeter och hektar som mäklare tittar närmre på när ett objekt ska ut till försäljning. Med hjälp av prisstatistik landade det på cirka 15 miljoner kronor.

– Sedan har vi ytterligare ett mervärde i form av fiske, sjöar och jakten som är bättre än vad man kan hitta på andra ställen. Därför blev det högre, säger Mikael Axelsson.

I nuläget finns det några intressenter som hört av sig till Areal med frågor om skogsfastigheten. Fredag är den sista dagen att lägga sitt bud.

– Folk håller ofta in i det sista. Men vi får se, det brukar inte vara så många som lägger bud på den här typen av fastigheter. Jag gissar på att vi kommer få fem till sex stycken, säger han.

ANNONS

Fakta: Håfors skogsegendom

• Storlek: 129 hektar, varav 11 hektar vatten.

• Kommun: Kungsbacka.

• Objektstyp: Skog.

• Utgångspris: 16 miljoner kronor.

• Anbudsdag: 18 november 2022.

• Fastigheten är belägen 30 minuter söder om Göteborg.

Källa: Areal.

LÄS MER:Klassiska krogens sista satsning: ”Nostalgi”

LÄS MER:Husägare bröt mot strandskydd – blir av med staket

LÄS MER:Ellevio höjer sina elnätspriser – så dyrt blir det

ANNONS