Monika Hamrin, en av de som nominerats till ”Årets Kungsbackabo”.
Monika Hamrin, en av de som nominerats till ”Årets Kungsbackabo”. Bild: privat

Monika Hamrin: ”Kul att vara en av de nominerade”

Intresset för vem som blir Årets Kungsbackabo är stort och förslagen rasar in till Kungsbacka-Postens redaktion. Ett namn som återkommer är innerstadsprofilen Monika Hamrin.
– Oj, vad spännande, jättekul, säger hon om att vara en av de nominerade.

ANNONS

I slutet av november utser Kungsbacka-Posten för första gången Årets Kungsbackabo. Utmärkelsen ska ges till en person gjort något speciellt, inspirerat sin omgivning eller bara varit en viktig kugge i lokalsamhället under året som gått.

LÄS MER:Nu kan du bestämma vem som blir Årets Kungsbackabo: ”Bör finnas gott om hjältar”

På Kungsbacka-Postens sajt pågår nomineringarna för fullt. Ett namn som återkommer i flera nomineringar är Monika Hamrin, fastighetsägare och innerstadsprofil med många strängar på sin lyra.

– Oj, vad spännande och jättekul att vara en av de nominerade, säger hon till Kungsbacka-Posten.

Äger fastigheter

Monika Hamrin och hennes familj äger kvarteret Tullen längs Norra Torggatan och har också flera fastigheter på Storgatan.

LÄS MER:Kungsbackaborna tycker till om Årets Kungsbackabo

Och Monika brukar synas och höras när det gäller evenemang och event runt stadskärnan. Hon har i flera år haft populära Tullens Marknad, tillsammans med en omtalad och uppskattad julmarknad på kvarterets innergårdar. Och när pandemin slog till och kommunen ställde in torsdagsmarknaden var Monika Hamrin en drivande kraft med att ta hit ”Goa knallar på torget”, tillsammans med knalle-profilerna Anders och Inger, som en ersättning. Knallarna blev snabbt ett omtyckt och återkommande torginslag på fredagar, en ny handelsdag som till och med ser ut att förlängas.

Stor ödmjukhet

Monika Hamrin förklarar att det är med stor ödmjukhet hon tar emot beskedet att vara en av de nominerade.

– Jag både bor och har min verksamhet här i Kungsbacka och jag brinner verkligen för den här staden. Du brukar ju kalla mig ”innerstadsprofil” i tidningen och jag tror det är så många ser på mig. Men jag har alltid brunnit för Kungsbacka, jag älskar den här staden och jag är stolt över min hemstad, säger Monika Hamrin.

LÄS MER:50 nya bostäder på gång i innerstaden – då kan byggstart ske

Renoverar lokaler

Och det fortsätter att vara högt tempo kring Monika Hamrin. Just nu jobbar hon med nya hyresgästen Diné Burgers, som snart flyttar in i en av Hamrins fastigheter på Storgatan.

– De ska flytta in i samma lokaler som anrika Thorins varuhus hade en gång i världen. Med hjälp av bland andra inredaren Helene Soovik håller vi på att renovera och bygga om just nu. Det är jätteduktiga killar och det blir ett nytt och fräscht koncept med hamburgare, med premiärdatum 25 november, säger hon.

LÄS MER:Marknaden tillbaka efter pandemin – men fredagar kan bli nya torgdagen

Till sist – vem vill du själv nominera till Årets Kungsbackabo?

– Då svarar jag Helena Höjner, en riktig Kungsbackaprofil, som är väldigt stajlad och stilsäker och som kommer i en ny och färgglad outfit varje dag. Jag vill nominera henne för att hon sprider så mycket glädje och färg och för att hon är en så inspirerande glad och trevlig person.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS