Mannen knivhöggs när paret skulle laga mat – kvinnan hade sökt på mord

Paret skulle laga mat. Då gick kvinnan till attack med kniven. Med två stick misstänks hon ha stuckit ihjäl sin sambo.
– Det var inte meningen att det skulle gå så här långt, säger kvinnan i förhör. När polisen kom till platsen hade hon sökt på ett känt mordfall i USA.

ANNONS
|

Vid 17.30 den 29 januari i år larmades polisen till en bostad i Åsa. När patrullen kom till platsen låg mannen i en blodpöl på golvet i köket. Polisen försökte få liv i mannen, men lyckades inte.

Kvinnan, som är i 45-årsåldern, satt i en soffa i ett annat rum. Hon surfade när polisen kom in i bostaden. Hon var påtagligt berusad och upprepade att hon inte gjort något.

LÄS MER:Mordmisstänkta kvinnan: ”Jag drack ofta och stora mängder”

Sökte på amerikanskt mordfall

Polisen kunde se att den mordmisstänkta kvinnan hade sökt på ”Watts familjemord” om ett mordfall i USA där en man mördade sin fru och sina barn. Enligt hennes mamma var dottern besatt av mordfallet. Trots upprepade försök hade dottern vägrat sluta fokusera på mord-dramat.

ANNONS

Kvinnan hade många förklaringar till vad som hänt. Till en början hävdade hon att hon varit ute och gått och hittat mannen, som är i 65-årsåldern, död när hon kommit hem.

Enligt patrullen hade hon troligen duschat eller tvättat sig innan polisen kom. Det misstänkta mordvapnet hade tvättats och låg i diskhon, men fortfarande med lite blod på.

”Vågade inte ringa och larma på en gång”

Direkt efter mordet ringde den misstänkta kvinnan sin mamma och berättade vad som hänt. Det var mamman som larmade polisen.

– Jag såg att han låg på golvet. Och eftersom jag var ganska full, så fyllde jag på med öl och så. Jag vågade inte ringa och larma på en gång. Jag gör så när jag ser något förskräckligt, tar en öl, säger kvinnan i förhör.

Mamman berättar i förhör att hon ofta har långa samtal med sin dotter och att mamman är rädd för dottern. Kvinnan ska även ha blivit arg efter att mamman larmat SOS i samband med mordet.

– Efter detta kommer jag inte ligga bra till hos henne, säger mamman i förhör.

I ett sms skriver den nu åtalade kvinnan till sin mamma:

”Jag hoppas du inte har ringt, han har återhämtat sej nu”.

Dottern berättade för mamman i förhör, att hon hade knivskurit sambon.

ANNONS

Ville först inte medverka i utredning

Hon var först inte villig att medverka i en utredning kring sina levnadsvanor och liknande när Frivården ville göra en sådan. Hon ändrade sig dock efter ett tag.

Däremot vägrade hon vid två tillfällen att göra en så kallad vallning på mordplatsen.

LÄS MER:Misstänkta mördaren ringde mamma efter mordet: ”Kan skönja ett motiv”

Mannen mördades med två knivstick. Kvinnan vidgår de faktiska omständigheterna, att det som hänt har hänt, men hon nekar till att ha gjort sig skyldig till mord.

I ett senare förhör berättar kvinnan att hon för tio år sedan blivit knuffad av mannen i samband med ett bråk och att de även den aktuella dagen blivit osams och börjat bråka. Anledningen ska ha varit beskyllningar om otrohet.

Turbulent förhållande

Flera personer i utredningen berättar om ett turbulent förhållande där kvinnan emellanåt ska ha blivit slagen. Det är dock inget han är dömd för.

Enligt kvinnan fick hon två örfilar under mordkvällen. Polisen hittade dock inget som tydde på slagsmål eller strid i lägenheten.

Vittnen berättar om hennes dåliga impulskontroll.

I sista förhöret med polisen väljer kvinnan att erkänna. Hon hävdar dock självförsvar.

– Det som hände skedde i affekt på grund av att vi bråkade. Det var inte meningen att det blev som det blev. Jag blev förvånad själv, säger hon i förhör.

ANNONS

Ett möjligt motiv som spelas upp är att mannen bandade kvinnan i smyg. När hon upptäckte det, blev hon mycket arg. I förhör säger hon att det var ”gränslöst”. Inspelningen skedde ganska kort innan mannen knivstacks.

Kvinnan säger att hon blev arg över att han spelade in henne, men kan inte säga hur lång tid det tog mellan hon upptäckte inspelningen till att hon skar honom med kniven.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS