Kvinnan nekar till brott, men kommer inom kort att åtalas för mord.
Kvinnan nekar till brott, men kommer inom kort att åtalas för mord. Bild: Tobias Sandblom

Mordmisstänkta kvinnan: ”Jag drack ofta och stora mängder”

När hon inte hade pengar till mat, snattade hon. Snart kommer den 45-åriga kvinnan att åtalas för mord. När polisen kom hade hon precis ringt mamma och satt i en soffa och surfade på nätet.

ANNONS

Polisen kom till huset i Åsa klockan 17.40 den 29 januari i år. Då låg mannen knivmördad i köket. Kvinnan, som är i 45-årsåldern, satt i en soffa i rummet bredvid.

Nekar till brott

Under hela utredningen har hon nekat till brott och gör så fortfarande. Hon ville först inte medverka i Frivårdens utredning som ska avgöra om hon kan dömas till fängelse eller inte.

LÄS MER:Misstänkta mördaren ringde mamma efter mordet: ”Kan skönja ett motiv”

Men efter några veckor ändrade hon sig och bad själv om en möjlighet att få svara på frågor.

Det visar sig i den att kvinnan varit dömd tre gånger tidigare mellan 2015 och 2018. Det har handlat om snatterier. 45-åringen uppger att hon inte haft pengar till mat och då inte sett någon annan lösning än att snatta.

LÄS MER:Mannen kan ha legat död i timmar – kvinnan satt och surfade

Haft alkoholproblem i perioder

Kvinnan berättar i utredningen att hon under perioder haft problem med alkohol.

– Jag drack både ofta och stora mängder, säger kvinnan i utredningen.

Två gånger, 2016 och 2019, har kvinnan behandlats för sina alkoholproblem. Kvinnan anser att hon har minskat sin alkoholkonsumtion de senaste åren.

Snart rullar åtalet fram. Den 10 maj kommer 45-åringen att åtalas för mord. Enligt polisen kan man skönja ett motiv för gärningen.

– Hon nekar till brott. I övrigt vill jag inte säga något om utredningen eftersom det är så nära åtal, säger Pernilla Johansson, kammaråklagare.

Riskerar att få fängelse

Kvinnan berättar att hon har en psykisk problematik och återkommande depressioner och ångest, vilket lett till att hon inte kan arbeta.

Frivården konstaterar i sitt yttrande att 45-åringen inte är lämplig vare sig för en frivårdande påföljd eller för samhällstjänst.

LÄS MER:Misstänkt mord i Åsa

ANNONS