Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka.
Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka. Bild: Amanda Karlsson

Man försökte ta tag i flicka – polisen: Ingen misstänkt

Förra veckan ska två flickor blivit förföljda av en man när de gick hem från skolan. Enligt uppgifter ska mannen ha försökt ta tag i en av flickorna. Utredningen fortsätter alltjämt men än har polisen ingen misstänkt.

ANNONS
|

Måndagen förra veckan, vid 16-tiden, blev två flickor förföljda av en man på vägen mellan Gullregnskolan och Hålabäcksskolan i Hålabäck. Vid ett av fallen ska mannen ha försökt ta tag i den ena flickan som lyckades komma undan.

Polisen upprättade en anmälan om försök till människorov och ett fall av ofredande. Enligt Krister Adolfsson, polischef i Kungsbacka, har det inte kommit in några fler anmälningar om liknande händelser.

Utredningen fortsätter dock och är inte nerlagd.

– Det gör den absolut, det kan jag garantera, säger han.

”Analyserar material”

Händelserna har inträffat nära varandra både geografiskt och i tid och polisen anser att flickorna är trovärdiga och tar deras uppgifter på allvar. Men hur utredningsarbetet går till i detalj och vad utredningen hittills kommit fram till vill Krister Adolfsson inte uttala sig om.

ANNONS

– Vi fortsätter analysera material som kommit in, men vad det är vill jag inte gå in på, och vi har genomfört olika utredningsåtgärder som dörrknackning. Vi pratar med närboende, säger han.

Det ska enligt Adolfsson finnas ett signalement på den misstänkte mannen som polisen fått ta del av.

– Men det är inget vi väljer att gå ut med, säger han.

Finns det några vittnen till händelserna?

– Nej, det finns det inte.

Polisen har inte heller någon utpekad misstänkt i ärendet.

"Högsta prioritet”

Under försommaren inträffade ett flertal fall av sexuella ofredanden vid skolor i Kungsbacka och just nu är en man åtalad misstänkt för fyra av de fallen, varav ett rubriceras som försök till våldtäkt mot barn.

Krister Adolfsson har sagt med tanke på vad som tidigare inträffat i Kungsbacka att de senaste händelserna har högsta prioritet.

– Vi har ett fall som är uppe vid åtal just nu. Sådant här skapar stor otrygghet i samhället, och därför kommer vi nu att vidta en mängd olika åtgärder. Det här ligger överst på vår agenda, sa Krister Adolfsson till Kungsbacka-Posten 17 oktober.

LÄS MER:Misstänkt för sexualbrott i Kungsbacka nekar

LÄS MER:Åtal skjuts upp i fallet om misstänkta sexbrotten mot barn

LÄS MER:Kriminologen om sexbrotten: ”Det är en oroande ökning”

ANNONS