Bild på Varbergs tingsrätts fasad. Det är mörkt ute och loggan som det står ”Varbergs Tingsrätt” på lyser.
Mannen döms för flera våldtäkter mot barn. Övergreppen mot den minderåriga flickan ska ha pågått under flera års tid. Bild: Annika Karlbom

Man döms till sju års fängelse för våldtäkt mot barn

Den man i 25-årsåldern som åtalats för våldtäkt mot barn vid flera tillfällen döms nu i Varbergs tingsrätt till sju år fängelse. Övergreppen ska ha pågått under tre års tid och flera av dem ska ha hänt i Kungsbacka kommun.

ANNONS
LocationKungsbacka|
|

Gärningsmannen som är hemmahörande i en annan del av Sverige döms nu för ett flertal våldtäkter mot barn. Övergreppen ska ha hänt i Kungsbacka kommun och på andra ställen i Sverige, och ska ha pågått mellan 2017 och 2020. De startade när flickan bara var tolv år.

LÄS MER:Sålde knark från källare – döms till sex års fängelse

Det var när den minderåriga flickan berättade för en vän om vad som hänt som händelserna uppdagades och så småningom polisanmäldes. Mannen och flickan är nära bekanta och rätten anser att mannen ska ha varit fullt medveten om offrets ålder. Mannen har erkänt några av övergreppen och att han var medveten om att målsägande var under 15 år. Det skiljer mer än tio år mellan mannen och flickan.

ANNONS

LÄS MER:Kungsbackabo brände ner hus – döms till tolv års fängelse

Mannen döms nu till sju års fängelse för våldtäkt mot barn och han ska även betala skadestånd till flickan på 280 000 kronor.

I och med att offret vid flera av tillfällena var under 15 år är brottsrubriceringen, oavsett om fysiskt våld använts, alltid våldtäkt mot barn. Mannen som suttit frihetsberövad sedan i slutet på maj blir kvar i häktet tills dess att domen vunnit laga kraft.

Ladda ner vår nyhetsapp!

1. Sök på ”Kungsbacka-Posten” i AppStore eller Google Play.

2. För att ladda ner nyhetsappen klickar du på ”hämta” eller ”installera”.

3. Godkänn att nedladdningen påbörjas.

4. Därefter påbörjas nedladdningen.

5. När nedladdningen är klar klickar du på ”öppna” för att öppna nyhetsappen.

6. Klart, nu har du laddat ner nyhetsappen. Du hittar appen på din hemskärm bland dina andra appar.

Kom ihåg att aktivera pushnotiser så att du aldrig missar en lokal nyhet.

ANNONS