Lastbil har vält i Fjärås– räddningstjänst plats

En lastbil med farligt ämne välte på Tostaredsvägen under måndagsmorgonen. Flera enheter från räddningstjänsten skickades dit och bärgningsinsatsen tog flera timmar.

ANNONS
|

Klockan 06.23 larmades räddningstjänsten till en olycka på Tostaredsvägen i Fjärås. En lastbil innehållandes farligt ämne hade vält.

– Den ligger som ligger i diket. Vi är framme på platsen med tre enheter och en insatsledare, säger Björn Van Der Kaay larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

”Kan reagera med andra ämnen”

Enligt räddningstjänstens uppgifter fraktade lastbilen både något ofarligt och farligt ämne.

– Det ofarliga ämnet, som är fast, som har läckt ut. Det farliga, ammoniumnitrat, är kvar inne i bilen, säger Lars Larsson på räddningstjänsten.

Är det explosivt eller brandfarligt på något sätt?

– Det kan reagera tillsammans med andra ämnen.

ANNONS

Räddningstjänsten kvar på plats

Klockan 07.45 var räddningstjänsten kvar på platsen. Även bärgare hade kallats dit.

– Det pågår ingen större insats längre. Det är en enhet och en insatsledare där. Det är en mindre väg, så det påverkar inte trafiken speciellt mycket, säger Lars Larsson på räddningstjänsten.

”Kommer sannolikt vara kvar hela dagen”

Kungsbacka-Postens reporter var tidigare på platsen och enligt räddningstjänstens insatsledare hade olyckan orsakats av att lastbilen hade tappat greppet på vägen.

– Bärigheten på vägen hade gett upp. Lastbilen hade bara vikt sig och därefter hade den lagt sig i diket. I lasten finns bland annat något ämne som man gör konstgödsel av, men det ska inte vara någon fara för allmänheten, säger insatsledaren Jon Pile.

Vid 9-tiden anlände bärgaren till platsen.

– Sannolikt kommer det här ta hela dagen. Det kommer att vara begränsad framkomlighet på Tostaredsvägen, säger Jon Pile.

Vi lunchtid hade lastbilen bärgats och vägen var öppen för trafik igen.

LÄS MER:Chocken över elräkningen: ”Skulle räddat barns liv”

LÄS MER:Hallandspolisen växer – prognosen: 120 nya poliser

ANNONS