Mannen dömdes i november till sex månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt. Nu döms han till fyra månaders fängelse för nya brott.
Mannen dömdes i november till sex månaders fängelse i Göteborgs tingsrätt. Nu döms han till fyra månaders fängelse för nya brott. Bild: Ellinor Svensson/Montage

Kungsbackabo döms till fängelse för tolv brott – för andra gången

En man i 40-årsåldern från Kungsbacka dömdes i Göteborgs tingsrätt i november till fängelse för tolv olika brott. Men nya brott har upptäckts och nu döms mannen även i Varbergs tingsrätt för tolv nya brott, bland annat för misshandel, sexuellt ofredande, hot mot tjänsteman, skadegörelse och grovt rattfylleri.

ANNONS
LocationKungsbacka||

Kungsbackabon, som greps vid flertalet tillfällen förra året på olika platser i Sverige, dömdes även i november förra året för en rad olika brott men då i Göteborgs tingsrätt. Då dömdes mannen till sex månaders fängelse.

Drygt ett halvår senare döms nu mannen också för nya brott som skedde förra året. Han döms för tolv olika brott däribland grovt rattfylleri, misshandel, skadegörelse, hot mot tjänsteman och sexuellt ofredande. Mestadels av brotten har ägt rum i Varberg och i Kungsbacka.

Nyupptäckta brott

Hot mot tjänsteman hände vid två tillfällen i oktober förra året. Vid ett tillfälle har mannen dödshotat polisen när de skulle omhänderta honom. Några dagar senare hotade han en busschaufför och skallade och slog på skyddsglaset för att komma åt chauffören.

ANNONS

Mannen förekommer flertalet gånger i belastningsregistret och senast i november dömdes han till sex månaders fängelse av Göteborgs tingsrätt, också där för tolv olika brott. Bland annat för misshandel, hot mot tjänsteman, olaga hot, grov vårdslöshet i trafik, rattfylleri och flertalet narkotikabrott.

– De gärningar som NN nu ska dömas för är begångna före den domen från Göteborgs tingsrätt och utgör alltså nyupptäckt brottslighet, skriver Varbergs tingsrätt i sin dom.

Sexuellt ofredande i centrala Kungsbacka

Bland annat döms mannen för skadegörelse som hände i samband med rättegången på tingsrätten i Göteborg. Han rev ner en lampa från taket och gjorde sönder ett datauttag. Mannen ska också betala skadestånd till Sveriges domstolar.

Han döms också för sexuellt ofredande i centrala Kungsbacka då mannen stod med byxorna nere vid knäna och visade snoppen för fyra unga personer när de var på väg till skolan.

Mannen erkänner vissa av gärningarna men förnekar bland annat misshandeln och hot mot tjänsteman. Varbergs tingsrätt dömer mannen till fyra månaders fängelse.

LÄS MER:Bil åkte in i garagelänga

LÄS MER:Här överfölls flickan – polisen går ut med signalement

LÄS MER:En person till sjukhus efter krock

ANNONS