Här överfölls flickan – polisen går ut med signalement

På väg hem från skolan försökte någon dra med sig en flicka i tolvårsåldern. Polisen genomför under torsdagen en omfattande dörrknackning i området.
– Vi ser även över samband med liknande händelser i Kungsbacka, säger Lars-Gunnar Perlinger på polisen. Under torsdagseftermiddagen gick polisen ut med ett signalement på den misstänkte gärningsmannen.

ANNONS
|

Lars-Gunnar Perlinger är utredningsledare på polisens rotel för grova brott och den som har hand om det uppmärksammade fallet, som rubriceras som försök till våldtäkt.

Flickan var på hem från skolan vid 12.10 på onsdagen när hon överfölls i höjd med en tennisbana i västra Hammerö.

Hem till mamma

– Flickan lyckades ta sig loss och ta sig hem till sin mamma. Vi kommer nu att hålla förhör med henne med hjälp av polisens barnexperter, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Dessutom kommer polisen att hålla dörrknackning i området, mer grundlig än den som genomfördes under onsdagen. Polisen har redan fått in flera tips om händelsen. Dessa bearbetas successivt.

ANNONS

– Däremot har vi inga direkta vittnen till själva händelsen. Vi hoppas att folk kan höra av sig till oss om de sett något. Vi vill även att personer som varit med om något liknande hör av sig till oss, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Ingen bil bekräftas

Uppgifter i media har gjort gällande att gärningspersonen haft en bil som han försökt dra med sig flickan i. Detta bekräftas inte av Perlinger.

– Det är inget som jag nåtts av och det finns inte med i utredningen än så länge.

På torsdagseftermiddagen gick polisen ut med ett signalement på mannen som de jagar. Det ska vara en man i 25-30-årsåldern, med lite skägg och svart hår.

– Håret låg lite åt sidan, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Nu fortsätter polisens arbetet med att ta reda på vad som hänt.

– Vi kommer även att genomföra en del andra utredningsåtgärder, men sådana detaljer kan jag inte gå ut med i nuläget, säger Lars-Gunnar Perlinger.

Har ni någon misstänkt?

– Nej, inte för tillfället. Men vi satsar stort på det här.

Den som har tips att lämna ombeds kontakta polisen på 114 14.

LÄS MER:Sexbrottsling skrämde barn till tystnad – nu överklagar åklagaren

LÄS MER:Fängelse för våldtäkt i Kungsbackaskogen

LÄS MER:Tredubbelt fler sexbrott i Kungsbacka på bara några år: ”Många orsaker”

ANNONS